Χαμόγελο για τους υποψήφιους θετούς γονείς στην Α.Μ.Θ;

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 12ο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Υποψήφιων Θετών Γονέων την Παρασκευή 26-05-2023 στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης «Οικία Μάνου Χατζιδάκι» στην πόλη της Ξάνθης, το οποίο συνδιοργανώθηκε από το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Α.Μ.Θ. και την Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Α.Μ.Θ και με την παρουσία της προέδρου ΔΣ κας Αναστασίας Τζαμπαζλή και του Γενικού Διευθυντή κ. Άγγελου Αντωνιάδη αντίστοιχα.

Ήταν η πρώτη δια ζώσης συνάντηση, κατά τη λήξη του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού προγράμματος, μετά την πανδημία και όλοι οι συμμετέχοντες επεσήμαναν τη σημασία της ζωντανής αλληλεπίδρασης.

Η χαρά και η συγκίνηση ήταν έντονη τόσο από την πλευρά των Υποψήφιων Θετών Γονέων (ΥΘΓ), οι οποίοι άμεσα εντάσσονται στο Εθνικό Μητρώο Υποψήφιων Θετών Γονέων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα anynet.gr, όσο και των κοινωνικών επιστημόνων που συνεργάστηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα μαζί τους. Άλλωστε οι κοινωνικοί επιστήμονες (κοινωνικοί λειτουργοί και ψυχολόγοι) διατηρούν στενή συνεργασία μεταξύ τους και θα συνεχίσουν προς αυτήν την κατεύθυνση, σύμφωνα με το μνημόνιο συνεργασίας των δυο φορέων (Κ.Κ.Π.Π.Α.Μ.Θ. & Π.Α.Μ.Θ.) που είναι ενεργό από το 2020. Οι στόχοι και η δέσμευση των δύο φορέων είναι προς την ίδια κατεύθυνση, να συνεχίσουν να συνεργάζονται και να προωθούν δράσεις αποϊδρυματοποίησης και οικογενειακής αποκατάστασης των παιδιών που βρίσκονται στο σύστημα της παιδικής προστασίας, μέσω της αναδοχής και της τεκνοθεσίας.

Ευχαριστούμε θερμά τους συμμετέχοντες εκπαιδευόμενους (ΥΘΓ), τους κοινωνικούς επιστήμονες του Κ.Κ.Π.Π.Α.Μ.Θ. και της Π.Α.Μ.Θ., καθώς και την προσκεκλημένη μας εισηγήτρια κα. Παναγιώτα Μάνθου, Κοινωνική Λειτουργό-Ψυχολόγο, Προϊσταμένη του Τμήματος Αναδοχών-Υιοθεσιών του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Ε.Κ.Κ.Α.) του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, για την πολύτιμη συνεργασία και συνεχή υποστήριξή της.

Επίσης, ευχαριστούμε από καρδιάς τους επίτιμους προσκεκλημένους μας, τον Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτισμού Α.Μ.Θ., κ. Αριστείδη Μωυσιάδη και την Αντιδήμαρχο Τουρισμού-Πολιτισμού και Παιδείας του Δήμου Ξάνθης κα. Ειρήνη Χαριτωνίδου, για την παρουσία τους στην εκδήλωση και την εκπεφρασμένη υποστήριξή τους σε κάθε παρόμοια προσπάθεια.

Για τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης,

Άγγελος Δ.Αντωνιάδης, Γενικός Διευθυντής

Για το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης,

Αναστασία Κ.Τζαμπαζλή, Πρόεδρος Δ. Σ

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.xanthitimes.gr/, 1/6/2023}