Σουφλί – Θράκη

Είναι συνώνυμο των μεταξωτών άριστης ποιότητας. Η περιοχή, που κατοικείται από τους ελληνιστικούς χρόνους, έγινε διοικητικό κέντρο και γνώρισε μεγάλη ανάπτυξη, όταν το 19ο αι., πέρασε από κει η νέα σιδηροδρομική γραμμή Θεσσαλονίκης-Κωνσταντινούπολης. Την ίδια περίοδο η ανακάλυψη μεθόδων καταπολέμησης των ασθενειών του μεταξοσκώληκα απογείωσε την παραγωγή μεταξιού και γέμισε την πόλη με «κουκουλόσπιτα», δηλαδή οικογενειακές μονάδες εκτροφής του μεταξοσκώληκα και επεξεργασίας του μεταξιού. Πάντως, το Σουφλί είναι γνωστό και για τα αλλαντικά, το κρασί και το τσίπουρό του. Ακόμη μία σημαντική δραστηριότητα που έκανε γνωστή τη θρακική πόλη ήταν η καροποιία, την εποχή που οι βοϊδάμαξες αποτελούσαν σημαντικό μεταφορικό μέσο. Το Σουφλί ενσωματώθηκε στην Ελλάδα το 1922.