Δραστηριότητες στον Νέστο – Θράκη

Τα στενά του Νέστου και η ευρύτερη περιοχή της κοιλάδας έχουν εξελιχθεί σε δημοφιλή προορισμό για τους λάτρεις των εναλλακτικών σπορ του βουνού. Υπάρχουν δραστηριότητες που γίνονται στις πλαγιές γύρω από το Νέστο, αλλά οι περισσότερες γίνονται στο νερό και στις όχθες του ποταμού.

Κανό-καγιάκ. Τα νερά του Νέστου προσφέρονται για κανό-καγιάκ και είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για να διασχίσετε τα στενά του ποταμού, να θαυμάσετε το αισθητικό δάσος, τα πανύψηλα βράχια και να παρατηρήσετε τα πουλιά. Τα προγράμματα που προσφέρουν οι εταιρίες ποικίλουν και μπορεί να ξεκινήσουν ή να τελειώσουν στα Λιβερά. Αν το επιχειρήσετε, επιλέξτε να κάνετε ολόκληρη την διαδρομή (Σταυρούπολη – Τοξότες) που περιλαμβάνει και μικρή στάση για ξεκούραση στα Λιβερά. Η διαδρομή δεν έχει μεγάλο βαθμό δυσκολίας, η διάρκεια κατάβασης είναι 4,5 ώρες και ενδείκνυται και για παιδιά. Από τους Τοξότες μπορείτε να επιστρέψτε στη Σταυρούπολη με το τρένο.
Rafting. Για να κάνετε rafting θα περάσετε στην διπλανή Δράμα, όπου τα νερά του Νέστου είναι πιο ορμητικά. Οι άνθρωποι των εταιριών εναλλακτικών δραστηριοτήτων θα φροντίσουν να σας μεταφέρουν μέχρι το φράγμα της Πλατανόβρυσης και θα σας παραλάβουν από το Παρανέστι που καταλήγει η διαδρομή. Η διαδρομή είναι 2ου-3ου βαθμού δυσκολίας και διαρκεί 1 ώρα και 30 λεπτά.
4Χ4. Είτε με τα δικά σας οχήματα είτε με την τα οχήματα των εταιριών που κάνουν δραστηριότητες στην περιοχή θα απολαύσετε μοναδικές διαδρομές και εικόνες επάνω στην οροσειρά της Ροδόπης. Θα περάσετε από το πανέμορφο δάσος της Χαϊντούς, τα απομακρυσμένα Πομακοχώρια, θα δείτε μοναδικούς καταρράκτες και εκπληκτικά πέτρινα γεφύρια. Η διάρκεια των διαδρομών ποικίλει.
Ποδηλασία.
Όλες οι εταιρίες διαθέτουν ποδήλατα και διοργανώνουν βόλτες στις όχθες του Νέστου όπου υπάρχουν και ποδηλατόδρομοι. Επίσης μπορείτε να κανονίσετε βόλτα με ποδήλατα σε δασικούς δρόμους, στο Δέλτα του Νέστου ή σε διάφορα χωριά. Οι εταιρίες φροντίζουν για την μεταφορά τη δική σας και του εξοπλισμού στα μακρινά σημεία.
Canyoning. Οι πιο τολμηροί μπορείτε να επιδοθείτε σε canyoning (διάσχιση φαραγγιού) στο φαράγγι του Ξηροποτάμου με την εταιρία Riverland.
Ιππασία. Στη Σταυρούπολη διοργανώνονται διαδρομές με άλογα στην κοιλάδα του Νέστου. Οι βόλτες είναι παραποτάμιες, διάρκειας μισής και μιας ώρας, με ήμερα άλογα. Βόλτες με δυο πόνι μπορούν να κάνουν και μικρά παιδιά.
Άλλες δραστηριότητες. Στις βάσεις των εταιρειών, στη Σταυρούπολη και τους Τοξότες, θα βρείτε εγκαταστάσεις για να επιδοθείτε σε τοξοβολία, αναρρίχηση, rappel (καταρρίχηση) και flying fox (εναέρια περάσματα). Επίσης, προσφέρονται πακέτα δραστηριοτήτων και διοργανώνονται εκδρομές.
Ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία Riverland για τις φωτογραφίες.

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]