Παρατήρηση πουλιών στη Δαδιά – Θράκη

 ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΣΤΗ ΔΑΔΙΑ

ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΜΟΝΟΠΑΤΙ. Η διαδρομή προς το παρατηρητήριο πουλιών είναι εύκολη και διαρκεί περίπου μία ώρα. Ακολουθεί παλιούς χωματόδρομους ανάμεσα στα δάση και τις ρεματιές. Ο περιπατητής έχει την ευκαιρία να δεί αρκετά πουλιά και ερπετά, αλλά και αρπακτικά. Τα πιο συνηθισμένα είδη στην διαδρομή αυτή είναι οι μαυροπελαργοί, οι φιδαετοί, τα διπλοσάινα, οι γερακίνες κ.ά. Γύπες και αετούς θα δει κανείς στο τέλος της διαδρομής, στο παρατηρητήριο, όπου τα πουλιά έρχονται να φάνε στην ταϊστρα.

ΚΙΤΡΙΝΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ. Η επιστροφή από το παρατήριο πουλιών στο Οικοτουριστικό Κέντρο γίνεται μέσω αυτής της διαδρομής που διαρκεί λιγότερο από μία ώρα και είναι εύκολη και κατηφορική. Τα είδη πουλιών που μπορεί να δεί κανείς εδώ είναι παπαδίτσες, τσίχλες, δρυοκολάπτες, φιδαετοί, διπλοσάινα και σταυραετοί.

ΚΟΚΚΙΝΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ. Από το Οικοτουριστικό Κέντρο προς την κορυφή Γκίμπρενα οδηγεί το κόκκινο μονοπάτι που απαιτεί ανάβαση μέσης δυσκολίας σε ύψος περίπου 520 μέτρων. Η διάρκεια του είναι περίπου δυόμισι ώρες και γι΄ αυτό προβλέπονται και δύο στάσεις. Ο περιπατητής κινείται μέσα στο δάσος χωρίς να λείπουν τα ξέφωτα ενώ φθάνοντας στην κορυφή θα δεί τα ερείπια του βυζαντινού κάστρου αλλά και θα θαυμάσει τη θέα σε όλη την προστατευόμενη περιοχή. Το σημείο ενδείκνυται για την παρατήρηση αρκετών αρπακτικών όπως η αετογερακίνα, ο πετρίτης κ.α.
Κέντρο πληροφόρησης Δαδιάς: 25540 32209.