Έβρος: Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για την αύξηση μεταναστευτικών ροών

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη για το θέμα της διακίνησης μεταναστών και την αύξηση των προσπαθειών για παράτυπες ροές προς την Ελλάδα μέσα του ποταμού Έβρου.

Έντονη είναι η ανησυχία που επικρατεί τα τελευταία 24ωρα για την κατάσταση στον Έβρο. Οι αυξημένες ροές και οι προσπάθειες παράτυπων μεταναστών να περάσουν στην Ελλάδα, χρησιμοποιώντας τις νησίδες του ποταμού, αλλά και η συνηθισμένη εργαλειοποίηση τέτοιων περιστατικών από την Τουρκία έχουν σημάνει συναγερμό στην Αθήνα.

Η υπηρεσιακή κυβέρνηση, ωστόσο, δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια και ήδη λαμβάνει τα μέτρα της. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς συγκάλεσε το μεσημέρι της Δευτέρας (5/6) στο Μέγαρο Μαξίμου σύσκεψη για το ζήτημα της διακίνησης μεταναστών σε νησίδες του ποταμού Έβρου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Επικρατείας Βασίλειος Σκουρής, ο υπουργός Εξωτερικών Βασίλειος Κασκαρέλης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Δανιήλ Εσδράς, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος καθώς και ανώτατα στελέχη της Διοίκησης.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.thraki.com.gr/, 5/6/2023}