Στις 9-11 Ιουνίου το 31ο Διεθνές Συνέδριο Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού στην Κομοτηνή

Με ξεχωριστή χαρά το 31ο Διεθνές Συνέδριο Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού (Δ.Σ.Φ.Α.Α.) ανοίγει για άλλη μια φορά τις πύλες του, καλωσορίζοντας φοιτητές και καθηγητές Φυσικής Αγωγής, προπονητές, φυσιοθεραπευτές, επιστήμονες αλλά επαγγελματίες από τον κλάδο της Υγείας και του Αθλητισμού, στο κορυφαίο διεθνές συνέδριο στον Τομέα της Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού, που πραγματοποιείται στην Ελλάδα.

Το Διεθνές Συνέδριο Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, αποτελεί την διεθνώς αναγνωρισμένη ετήσια επιστημονική εκδήλωση, που διοργανώνει απρόσκοπτα η Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης από το 1993 και θα πραγματοποιηθεί από τις 9 έως τις 11 Ιουνίου 2023 στις εγκαταστάσεις του τμήματος στην Πανεπιστημιούπολη Κομοτηνής.

Το Συνέδριο θα φιλοξενήσει και φέτος καταξιωμένους ομιλητές, με μακρά ακαδημαϊκή θητεία στην Αθλητική Επιστήμη και πληθώρα από Έλληνες αλλά και ξένους σύνεδρους από διάφορες χώρες, ενισχύοντας το επιστημονικό κύρος και την αναγνωρισιμότητα του Τμήματος στην ευρύτερη ακαδημαϊκή κοινότητα.

Περισσότερες από 300 ανακοινώσεις με ερευνητικές μελέτες καθώς και εργασίες πρακτικού ενδιαφέροντος που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της Αθλητικής Επιστήμης θα παρουσιαστούν στο 31ο Δ.Σ.Φ.Α.Α. Οι νέες τάσεις στον χώρο της Άθλησης διαμορφώνουν νέες ανάγκες επιμόρφωσης, τις οποίες το Συνέδριο μέσα από τις δράσεις του φιλοδοξεί να καλύψει έγκαιρα. Το πλούσιο πρόγραμμα του Συνεδρίου, συμπληρώνουν σεμινάρια με θεωρητικό και πρακτικό μέρος, στρογγυλές τράπεζες με επίκαιρες θεματολογίες και ξεχωριστές εκδηλώσεις, με την υποστήριξη της Ελληνικής Ακαδημίας Φυσικής Αγωγής, των πέντε μεταπτυχιακών προγραμμάτων του Τ.Ε.Φ.Α.Α-Δ.Π.Θ και την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ).

Κεντρικός ομιλητής στο 31ο Δ.Σ.Φ.Α.Α. θα είναι ένας από τους πλέον διακεκριμένους επιστήμονες της Επιστήμης του Αθλητισμού ο καθηγητής Andrew Jones που βρίσκεται «πίσω» από τις μεγάλες διακρίσεις του Eliud Kiptchoge.

Η επίσημη τελετή έναρξης θα γίνει την Παρασκευή 9/6 στις 19.45 στο Αμφιθέατρο «Γ. Παπαδριέλλης» της Σ.Ε.Φ.Α.Α. του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα βραβευτεί το ελληνικό μπάσκετ, στο πρόσωπο του προέδρου της ΕΟΚ, Ευάγγελου Λιόλιου, με την παρουσία παικτών και προπονητών όπως οι Παναγιώτης Γιαννάκης, Γιάννης Καλαμπόκης, Δημήτρης Παπανικολάου, Νίκος Χατζηβρέττας, Νίκος Σταυρόπουλος, Βάιος Γιώρας και Φραγκίσκος Αλβέρτης, οι οποίοι διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην λαμπρή ιστορία του.

Στην ίδια εκδήλωση θα βραβευτεί με το κορυφαίο βραβείο του τμήματος, «Βραβείο Νίκος Σαμαράς» μια εμβληματική γυναίκα, η Άδα Σταματάτου που προάγει τον αθλητισμό και το αθλητικό κίνημα με βάση την αξία του για τον άνθρωπο.

Οι ενδιαφερόμενοι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθήσουν τις εργασίες του Συνεδρίου δηλώνοντας συμμετοχή στην ιστοσελίδα: www.icpess.gr ή να επικοινωνήσουν με την γραμματεία του συνεδρίου τηλεφωνικά στο 25410 83370 και ηλεκτρονικά στο info@enaevents.gr.

Επίσημος διοργανωτής του 31ου Διεθνούς Συνεδρίου Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού (Δ.Σ.Φ.Α.Α.) είναι η εταιρεία ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης, μέσω της υπηρεσίας της #enaevents. Η #enaevents σχεδιάζει και υλοποιεί εταιρικές, εκπαιδευτικές και ενημερωτικές εκδηλώσεις, δια ζώσης, υβριδικές και απομακρυσμένης συμμετοχής στο φυσικό και τον ψηφιακό κόσμο.

Για επιπλέον πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το γραφείο τύπου στα τηλέφωνα 25310396315 και 6936131195

Το πλήρες πρόγραμμα του συνεδρίου βρίσκεται αναρτημένο στη σελίδα του Συνεδρίου

Η συνέντευξη τύπου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023, στις 12.00 π.μ. στην Αίθουσα Συνεδριάσεων των εγκαταστάσεων της Σ.Ε.Φ.Α.Α.-Δ.Π.Θ. στην Πανεπιστημιούπολη Κομοτηνής.

{Πηγή δημοσίευσης: https://xanthi2.gr/, 1/6/2023}