Πόλη – σταθμός για το τένις με αμαξίδιο η Κομοτηνή

Αθλητές από τέσσερις περιοχές της Ελλάδας συμμετείχαν σε τριήμερο αθλητικό καμπ στις εγκαταστάσεις του Πανθρακικού Σταδίου - Μιχάλης Ραγκούσης «Όλοι έμειναν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι και ευχάριστα έκπληκτοι»

Στην Κομοτηνή φιλοξενήθηκαν συμμετέχοντας σε προπονητικό καμπ οι κκ Στέφανος Διαμαντής, Γιώργος Λαζαρίδης, Ντίνος Διαλεκτόπουλος, Στέφανος Μπάμπης, Χριστόδουλος Παπαδόπουλος και Ραφαήλ Πατρονίδης, που αποτελούν το σύνολο των αθλητών τένις με αμαξίδιο. Επρόκειτο για ένα σημαντικό εγχείρημα που στόχευε τόσο στην ευρύτερη ανάπτυξη του αθλήματος όσο και στη βελτίωση των ικανοτήτων των συμμετεχόντων. Η  συγκέντρωση διήρκησε από τις 4 μέχρι και τις 7 Οκτωβρίου στα γήπεδα τένις του Πανθρακικού Σταδίου, ενώ οι προπονήσεις που πραγματοποιήθηκαν με την εποπτεία του κ. Γιώργου Κοντού ήταν ανοικτές στο κοινό.

Η άψογη συνεργασία του αθλητικού συλλόγου «Ηρόδικος», στον οποίο ανήκε η πρωτοβουλία της διοργάνωσης, με την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες, τον σύλλογο «Περπατώ» και τον χορηγό «ΟΠΑΠ» έδωσαν στους αθλητές την ευκαιρία να μαζέψουν εμπειρίες και εικόνες. Όλοι τους έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις από την πόλη μας, όπως επεσήμανε ο πρόεδρος του «Ηρόδικου», κ. Μιχάλης Ραγκούσης, μιλώντας με τον «ΠτΘ» για το πρόγραμμα των προπονήσεων και τους μελλοντικούς στόχους του εγχειρήματος.

Μιχάλης Ραγκούσης «Οι δράσεις στόχευαν στο να κάνουν το άθλημα γνωστό ώστε να το αγαπήσουν ακόμα περισσότεροι νέοι, αλλά και το κοινό»

Και οι έξι παρακολούθησαν ένα προπονητικό πρόγραμμα εν’ όψει της προετοιμασίας τους για διεθνές τουρνουά Wheel chair Tennis που θα λάβει χώρα τον προσεχή Νοέμβριο, σημείωσε ο κ. Ραγκούσης, υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για αθλητές από Καλαμάτα, Αθήνα, Καβάλα και Λάρισα.

Μιλώντας για τα οφέλη του εγχειρήματος, ανέφερε «οι αθλητές πέρασαν από ένα στάδιο εκπαίδευσης που τους έδωσε τη δυνατότητα να εξελιχθούν. Ταυτόχρονα, οι εν λόγω δράσεις στόχευαν στο να κάνουν το άθλημα γνωστό σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας ώστε να το αγαπήσουν ακόμα περισσότεροι νέοι αθλητές, αλλά και το κοινό. Η ομοσπονδία, άλλωστε, αποβλέπει στην εξωστρέφεια και την αποκέντρωση του αθλητισμού για άτομα με αναπηρία».

Σύμφωνα με τα όσα πληροφόρησε ο κ. Ραγκούσης πρόκειται για την πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο, αν και οι διοργανωτές ευελπιστούν να επαναληφθεί σε ακόμα περισσότερες περιοχές. Το προπονητικό καμπ, άλλωστε, δημιουργήθηκε μέσα από την πρωτοβουλία των ίδιων των αθλητών, ενώ η Κομοτηνή κρίθηκε η πλέον κατάλληλη ως πόλη για να την στηρίξει, λόγω των εγκαταστάσεων και του υψηλού επιπέδου παροχών της.

«Όλοι έμειναν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι και ευχάριστα έκπληκτοι. Όταν είχαν ελεύθερο χρόνο κυκλοφόρησαν σε όλη την πόλη, γνώρισαν την αγορά της και απόλαυσαν τις ιδιαίτερες γεύσεις της. Η παρουσία τους μάλιστα συνέπεσε και με τις εκδηλώσεις της “Λευκής Νύχτας”, είδαν την Κομοτηνή στα καλύτερά της», προσέθεσε με ενθουσιασμό.

Το βασικότερο από όλα, όμως, ήταν η θετική διάθεση με την οποία αγκάλιασε το προπονητικό καμπ ο κόσμος. Μικρά παιδιά που βρέθηκαν στο Πανθρακικό Στάδιο «έγιναν ένα με τους αθλητές», τόνισε με έμφαση ο κ. Ραγκούσης. «Περιμέναν να τελειώσουμε την προπόνησή μας για να τους μιλήσουν και να παίξουν μαζί τους. Όλα αυτά δείχνουν μία αλλαγή. Κανένας δεν αντιμετώπισε μία προπόνηση ατόμων με αναπηρία σαν κάτι “εξωγήινο”, ούτε αποτράβηξε τα παιδιά από τους αθλητές», κατέληξε, περιγράφοντας το ευχάριστο κλίμα που επικρατούσε.

 

{Πηγή δημοσίευσης: http://paratiritis-news.gr, της Χαράς Καϊμάκη, 10/10/2018}