Εγκαινιάστηκε το κέντρο Ρωσικής γλώσσας και πολιτισμού στο ΔΠΘ

Σε μία τελετή που περιελάμβανε τοποθετήσεις, τραγούδι, ξενάγηση

 Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Κέντρου Ρωσικής Γλώσσας και Πολιτισμού που δημιουργήθηκε με την υποστήριξη του Ιδρύματος «Ρωσικός Κόσμος» στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξεινίων Χωρών  (Π. Τσαλδάρη 1, κτίριο Β’).

Μεταξύ των σκοπών της λειτουργίας του Ρωσικού Κέντρου είναι η διάδοση της ρωσικής γλώσσας, λογοτεχνίας και τέχνης ως σημαντικού στοιχείου του παγκόσμιου πολιτισμού, η υποστήριξη των προγραμμάτων εκμάθησης της ρωσικής γλώσσας, η δημιουργία προϋποθέσεων για όσους επιθυμούν να γνωρίσουν τα κλασικά και σύγχρονα έργα της ρωσικής λογοτεχνίας και τέχνης καθώς και τον πολυεθνικό πολιτισμό των λαών της Ρωσικής Ομοσπονδίας,  η ενημέρωση για τη σύγχρονη ζωή και την ιστορία της Ρωσίας, αλλά και η διεύρυνση των πολιτιστικών, εκπαιδευτικών και επιστημονικών επαφών και ανταλλαγών με τη Ρωσική Ομοσπονδία.

Το Ρωσικό Κέντρο φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξεινίων Χωρών του Δ.Π.Θ., στο οποίο πολύ μεγάλος αριθμός φοιτητών επιλέγει τη Ρωσική κατεύθυνση σπουδάζοντας τη γλώσσα και τη λογοτεχνία της χώρας.

Τα εγκαίνια του κέντρου θα τελέσουν ο εκτελεστικός διευθυντής του Ιδρύματος Ρωσικός Κόσμος Vladimir Kochin και ο γενικός πρόξενος της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη Alexandr Shcherbakov. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό.

Δείτε και το σχετικό βίντεο, εδώ:

{Πηγή δημοσίευσης: http://www.xronos.gr/, του Διονύση Βοργιά, 9/10/2018}