Στο «πόδι» οι ξενοδόχοι της Θράκης: Πως είναι δυνατόν να δυσφημίζεται η Ξάνθη με 2-3 κρούσματα στα 2.500 δείγματα;

Σε επείγουσα επιστολή τους προς τον Υφυπ. Πολιτικής  Προστασίας Ν. Χαρδαλιά, ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων Θράκης αναφέρει τα εξής:

Κε Υφυπουργέ,

Στα πλαίσια της διαχείρισης της κρίσης του COVID-19, που αφορά την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, θα θέλαμε να εκφράσουμε την έντονη ανησυχία των ξενοδόχων της Ξάνθης σχετικά με την συγκεχυμένη πληροφόρηση για το θέμα αυτό.

Η έντονη προβολή του προβλήματος που αφορά το βόρειο τμήμα του Νομού Ξάνθης, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων, έχει «καταστροφικές» συνέπειες στην τουριστική εικόνα της πόλης της Ξάνθης με τους ξενοδόχους να επιβεβαιώνουν την συνεχή ακύρωση κρατήσεων λόγω της συγκεκριμένης αρνητικής προβολής από όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Εκφράζουμε την ανάγκη να διευκρινιστεί στο ευρύ κοινό ότι το πρόβλημα δεν υφίσταται στον αστικό ιστό της Ξάνθης αλλά σε μεγάλη απόσταση από αυτόν (Εχίνος –Ξάνθη 28 km απόσταση). Δεν αμφισβητούμε βέβαια την ανάγκη για λήψη των αναγκαίων μέτρων προστασίας για την υγιεινή και ασφάλεια, όμως θεωρούμε ιδιαιτέρως άδικη και άκαιρη την  στοχοποίηση  μιας  ολόκληρης  πόλης,  γεγονός  που  συνεπάγεται τεράστιες οικονομικές  και  κοινωνικές  συνέπειες, ιδιαίτερα σε  μία χρονική στιγμή όπου  η τουριστική επανεκκίνηση είναι το ζητούμενο στην χώρα μας.

Πως είναι δυνατόν η Ξάνθη να παρουσιάζεται ως η ωρολογιακή βόμβα της Ελλάδας, όταν (βάσει των πληροφοριών μας) από τον έλεγχο 2.500 περίπου δειγμάτων από τον ΕΟΔΥ, έχουν βρεθεί 2-3 κρούσματα εντός του αστικού ιστού? Σε ανάλογο έλεγχο στην Αθήνα προέκυψαν παρόμοια αποτελέσματα χωρίς φυσικά την ανάλογη αρνητική δημοσιότητα. Επίσης, πως είναι δυνατόν να αναφέρεται σε όλες τις ενημερωτικές εκπομπές ότι έκλεισαν όλα τα σχολεία της πόλης της Ξάνθης ενώ έχουν κλείσει μόνο 4?

Θα θέλαμε να ζητήσουμε την αρωγή και τις ανάλογες ενέργειές σας ως προς την αποκατάσταση της αλήθειας για την προστασία της τουριστικής εικόνας της πόλης της Ξάνθης αλλά και της ίδιας της κοινωνίας των 65.000 κατοίκων.

Για τον Σύνδεσμο Ξενοδόχων Θράκης, Απόστολος Παλακίδης, Πρόεδρος Δ.Σ.

 

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.thraki.com.gr/, 15/6/2020}