Νέα πρωτοβουλία της εθελοντικής ομάδας της Νέας Βύσσας ώστε να δοθεί και πάλι ζωή στο χωριό

Τα μέλη της εθελοντικής ομάδας της Νέας Βύσσας από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η κρίση στα ελληνοτουρκικά σύνορα βρίσκονται συνέχεια στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων. Στάθηκαν δίπλα στην Αστυνομία και το Στρατό, ξεκίνησαν να μαγειρεύουν, να πλένουν ρούχα, να συγκεντρώνουν πολύτιμο υλικό για τους συνοριοφύλακες αλλά και να φτιάχνουν ιατρικές μάσκες από τα προικιά τους.

Αυτή την φορά βρήκαν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να δώσουν ζωή στον όμορφο τόπο τους, στη Νέα Βύσσα.

Μετά την κρίση στα σύνορα έχουν έρθει στον Έβρο εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες αστυνομικοί και στρατιώτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Δωμάτιο σε ξενοδοχείο του Έβρου δεν υπάρχει ούτε για δείγμα, η επικοινωνία και η ενοικίαση ακινήτων είναι ανύπαρκτη και η στέγαση των αξιωματικών της Αστυνομίας και του Στρατού είναι το υπ΄αριθμόν ένα πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί. Και σε αυτό το θέμα η εθελοντική ομάδα της Νέας Βύσσας πρότεινε λύση και, μάλιστα, από την πρώτη στιγμή της δημοσιοποίησης της πρότασης έχει υπάρξει μεγάλο ενδιαφέρον. 

«Κάνουμε έκκληση προς τους ιδιοκτήτες των σπιτιών που τα έχουν κλειστά να τα ανοίξουν και να τα νοικιάσουν στους αξιωματικούς του Στρατού και της Αστυνομίας που ζητούν στέγη για την οικογένειά τους. Δημοσιοποιήσαμε την πρόταση μας στο facebook και από την πρώτη ημέρα υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση. Μας πήραν από την Γερμανία και πολλά ακόμα μέρη ιδιοκτήτες σπιτιών που είναι κλειστά και προθυμοποιήθηκαν να τα παραχωρήσουν σε λογικές και προσιτές τιμές για τους αξιωματικούς ή άλλους επαγγελματίες που έχουν έρθει στην περιοχή μας μετά την ενίσχυση των συνόρων μας. Υπάρχουν πολύ ωραία σπίτια, με γραφικές αυλές και άπλετο χώρο. Μάλιστα, εντός των ημερών θα γίνουν οι κρίσεις στο στράτευμα και θα υπάρξει μεγάλη ανάγκη», είπε στο ethnos.gr η Ελένη Μπαχαρίδου που είναι πρόεδρος της εθελοντοπής ομάδας  στη Νέα Βύσσα.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.e-evros.gr/, 14/6/2020}