Οι 5 Νεομάρτυρες Σαμοθράκης γίνονται ταινία

Τα μέλη και οι φίλοι του πολιτιστικού σωματείου “ΕΚΚΙΝΗΣΗ” (που ανέλαβαν να πραγματοποιήσουν μια κινηματογραφική παραγωγή σε σχέση με την επανάσταση της Θράκης το 1821, το ολοκαύτωμα της Σαμοθράκης και τον συγκλονιστικό βίο των Πέντε Νεομαρτύρων) αποστέλλουν το μήνυμά τους, προς όλον τον κόσμο, ώστε να συνταχθεί με την προσπάθεια.

Το σενάριο της ταινίας έχει ολοκληρωθεί, οι ηθοποιοί έχουν βρεθεί και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο στάδιο της αναμονής προκειμένου να  συγκεντρωθούν τα χρήματα που απαιτούνται για τα γυρίσματα.

Να σημειωθεί πως ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος χαιρετίζει την πρωτοβουλία του Συλλόγου, επισημαίνοντας πως είναι μια πολύ καλή προβολή για τον τόπο μας. 

Συγκεκριμένα πρόκειται για τη δημιουργία ταινίας στο επίκεντρο της οποίας θα βρεθεί η ζωή των 5 Νεομαρτύρων Σαμοθράκης, τόσο ο βίος όσο και το μαρτύριό τους.

Αξίζει να αναφερθεί πως ο μουσικοσυνθέτης Στάματης Σπανουδάκης προσέφερε τις μουσικοσυνθέσεις του προς χρήση για τους σκοπούς της ταινίας.

Το πολιτιστικό σωματείο “ΕΚΚΙΝΗΣΗ” ζητά την βοήθεια όλων μας γιατί η λήθη είναι ο χειρότερος εχθρός της αλήθειας και η ιστορία του τόπου μας αξίζει να προβληθεί.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το somateio.ekkinisi@yahoo.com & 6948806255

Διαβάστε εδώ ποιοι ήταν οι Πέντε Νεομάρτυρες

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.e-evros.gr/, 15/6/2020}