Δωρεά ευσυνειδησίας στη Σαμοθράκη: ιδιώτης αντικαθιστά τα κλεμμένα της Πυροσβεστικής

Σε μια ενέργεια έμπρακτης ενίσχυσης του έργου και του ανθρώπινου δυναμικού του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σαμοθράκης, προχωρά ιδιώτης από το νησί του Έβρου.

Συγκεκριμένα, ο Ε.Σ., ανέλαβε την πρωτοβουλία να αντικαταστήσει τον εξοπλισμό που εκλάπη πριν από λίγο χρονικό διάστημα από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σαμοθράκης.

Το περιστατικό είχε λάβει χώρα στα τέλη Νοεμβρίου, στο μέρος όπου είναι παρκαρισμένα τα οχήματα του Πυροσβεστικού κλιμακίου.

Να σημειωθεί πως στη Σαμοθράκη δεν υπάρχει υπόστεγο ούτε χώρος όπου να φυλάσσονται τα οχήματα, με αποτέλεσμα να είναι σταθμευμένα σε μια αλάνα μακριά από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο και χωρίς εποπτεία.

Άγνωστοι έσπασαν το πλαϊνό λουκέτο των οχημάτων και κατάφεραν να σηκώσουν τον στόρι και να αποσπάσουν 2 αλυσοπρίονα.

Για την κλοπή έχει ήδη διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση, ενώ το περιστατικό δηλώθηκε και στην αστυνομία που διεξάγει έρευνες.

Οι Πυροσβέστες είχαν απευθύνει έκκληση για επιστροφή του ακριβού εξοπλισμού, όμως ευτυχώς η ευσυνειδησία κάποιων ισοσταθμίζει την ασυνειδησία και το θράσος κάποιων άλλων.

Να σημειωθεί πως η Πυροσβεστική Υπηρεσία αναμένεται να ευχαριστήσει και επισήμως τον ιδιώτη, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως μεγάλο μέρος του εξοπλισμού των Πυροσβεστών προέρχεται από δωρεές ιδιωτών, οι οποίοι επιθυμούν να παραμείνουν ανώνυμοι.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.xronos.gr, της Μαρίνας Κριτού, 13/12/2018}