Η Ελληνική Ομογένεια αγκαλιάζει τον Έβρο

Επίσημη επίσκεψη πραγματοποιεί στον Έβρο, το Προεδρείο της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε.) από σήμερα Πέμπτη μέχρι και την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου – Το πρόγραμμα των επισκέψεων

Επίσημη επίσκεψη στον Έβρο θα πραγματοποιήσουν από σήμερα Πέμπτη (13/12) έως και την Κυριακή (16/12) το μεσημέρι τα μέλη του Προεδρείου της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε.).

Η επίσκεψη αυτή πραγματοποιείται μετά από πρόσκληση του Βουλευτή Έβρου κι Επιτίμου Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, Αναστασίου Δημοσχάκη, από το 2017, ο οποίος ως Τομεάρχης Απόδημου Ελληνισμού της ΝΔ τότε ,πρότεινε τόσο το συνέδριο της Πα.Δ.Ε.Ε το 2019 όσο και οι αρχαιρεσίες της να πραγματοποιηθούν στον Έβρο.

Διαπιστώθηκε πρόσφατα ότι το καταστατικό, όμως, της Πα.Δ.Ε.Ε. είναι αντίθετο  να διεξάγονται τόσο το συνέδριό της, όσο και οι αρχαιρεσίες της σε τόπο διαφορετικό από αυτό της Αθήνας καθώς και της έδρας του Ελληνικού Κοινοβουλίου!

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας τους στον Έβρο τα μέλη της Πα.Δ.Ε.Ε θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν με μέλη της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, παραγωγικούς φορείς, μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας του ΔΠΘ, Μητροπολίτες, ενώ θα επισκεφτούν τα Σημεία Εισόδου – Εξόδου, Τελωνεία, καθώς και Στρατιωτικούς Σχηματισμούς και Φυλάκια!

Τα μέλη της Πα.Δ.Ε.Ε που θα επισκεφτούν τον Έβρο είναι οι:

  • Πρόεδρος – Παναγιώτης (Peter) Κατσαμπάνης (Peter Katsampanis) – Βουλευτής Δυτικής Αυστραλίας – Αυστραλία
  • Α Αντιπρόεδρος – Λεωνίδας Ραπτάκης  (Leo Raptakis) – Senator (Γερουσιαστής) Rhode Island USA -ΗΠΑ
  • Γεν Γραμματέας – Γιάννης Πανταζόπουλος (John Pandazopoulos)  – πρώην υπουργός Victoria, Australia -Αυστραλία

Μέλη ΔΣ:

  • Γιώργος Μιχαλάκης (George Mihalakis)  – Βουλευτής Νότιας Αφρικής- Ν.Αφρική
  • Σωτήρης Δελλης (Sotiris Delis)- Βουλευτής Σουηδίας- Σουηδία
  • Σάντι Πάππας (Sandy Pappas) – Senator (Γερουσιαστής) Minnesota USA (πρώην πρόεδρος Βουλής) ΗΠΑ
  • Γεράσιμος Σκλαβούνος (Gerry  Sklavounos) – Βουλευτής Quebec – Καναδάς

Λίγα λόγια για την Πα.Δ.Ε.Ε.

H Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε.) αριθμεί 300 και πλέον μέλη ,είναι μη κομματική πολιτική ένωση, η οποία συστάθηκε τον Αύγουστο του 1996, με πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης.

Σκοπό έχει τη δικτύωση και συνεργασία των ελληνικής καταγωγής Βουλευτών και Γερουσιαστών μελών Κοινοβουλίων και Γερουσιών αντίστοιχα σε μη ελληνόφωνες χώρες, την ανταλλαγή απόψεων σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος και την ισχυροποίηση των σχέσεων φιλίας μεταξύ του Ελληνικού Κοινοβουλίου και των Κοινοβουλίων των χωρών τους.

Δείτε εδώ αναλυτικά το πρόγραμμα της επίσκεψης της Πα.Δ.Ε.Ε στον Έβρο.

{Πηγή δημοσίευσης: https://elthraki.gr, 13/12/2018}