Παγκόσμιο Συνέδριο Μοριακής Βιολογίας στην Αλεξανδρούπολη

Το Τμήμα Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης διοργανώνει από 25 έως 29 Μαΐου 2023 στην Αλεξανδρούπολη, στο ξενοδοχείο Αστέρας, παγκόσμιο συνέδριο με θέμα «Βιολογία Συστημάτων: σύνδεση της Επιγενετικής με την Ασθένεια και την Ανάπτυξη του Ανθρώπου».

Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού́ Μοριακής Βιολογίας (ΕΜΒΟ), του Τμήματος Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής (ΤΜΒΓ), και του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Μοριακής Βιολογίας (ΕΜΒΟ) είναι ο πλέον αναγνωρίσιμος παγκοσμίως οργανισμός στις Βιοεπιστήμες και αποτελεί μεγάλη τιμή για το ΔΠΘ και για το Τμήμα Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής (ΤΜΒΓ), η πρώτη φορά της διοργάνωσης να συμπίπτει χρονικά με τη συμπλήρωση του εορτασμού των 50 χρόνων από́ την ίδρυση του Πανεπιστημίου.

Τα συνέδρια που πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα του ΕΜΒΟ είναι ιδιαίτερα φημισμένα και υψηλού κύρους και συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον της παγκόσμιας ερευνητικής κοινότητας.

Στο συγκεκριμένο συνέδριο θα παρουσιαστούν οι εισηγήσεις κορυφαίων ερευνητών, παγκοσμίου κύρους και ακτινοβολίας, και θα το παρακολουθήσουν διά ζώσης σύνεδροι από δεκάδες χώρες όλου του κόσμου.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.e-evros.gr/, 26/5/2023}