Φέρες: Η κεντρική οδός Ορφέως μετονομάστηκε σε στρατηγού Εμμανουήλ Μινωτάκη. Ακολουθεί και ομώνυμη στρατιωτική άσκηση

Σε μια σεμνή τελετή μετονομάστηκε χθες η κεντρική οδός Ορφέως των Φερών σε στρατηγού Εμμανουήλ Μινωτάκη, προς τιμήν του ταγματάρχη που μετέχοντας το 1925 στην επιτροπή διαχάραξης των ελληνοτουρκικών συνόρων διασφάλισε τα ελληνικά συμφέροντα στην περιοχή.

Μάλιστα όπως ανακοίνωσε δημόσια ο διοικητής του Δ΄Σ.Σ. Γεώργιος Καμπάς, θα ακολουθήσει η πιο σύνθετη και εντυπωσιακή στρατιωτική άσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων και των ανδρών της Εθνοφυλακής με πλωτά μέσα και αληθινά πυρά που θα γίνει στις 7 Οκτωβρίου 2018 στο Δέλτα του Έβρου και θα έχει την ονομασία Εμμανουήλ Μινωτάκης.

Ήταν ο ταγματάρχης που μετέχοντας στην επιτροπή διαχάραξης των ελληνοτουρκικών συνόρων το 1925, κατάρριψε τις αιτιάσεις της τουρκικής πλευράς και η διαφιλονικούμενη από τους Τούρκους περιοχή των 100.000 στρεμμάτων του Δέλτα Έβρου στον δυτικό βραχίονα παρέμεινε τελικά στην ελληνική επικράτεια.

Στην τελετή παρέστησαν ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης, ο αρχηγός Εθνικής Φρουράς της Κύπρου Ηλίας Λεοντάρης, ο σωματάρχης διοικητής του Δ΄Σ.Σ. Γεώργιος Καμπάς, ο διοικητής της 12ης Μεραρχίας στρατηγός Δημήτριος Κούκος, ο ταξίαρχος διοικητής της 31ης Ταξιαρχίας Αθανάσιος Παπαθανασίου, ο Αντιδήμαρχος Φερών Νίκος Γκότσης, συγγενείς της οικογένειας του τιμωμένου που ήρθαν από την Κρήτη, όπως και εκπρόσωποι του Δήμου Πλατανιά Χανίων.

[Πηγή δημοσίευσης: https://www.evros-news.gr, 23/9/2018]