Η Αλεξανδρούπολη τίμησε τον «Χρυσό» Δημοσθένη Μιχαλεντζάκη

Το όνομα του χρυσού παραολυμπιονίκη Δημοσθένη Μιχαλεντζάκη φέρει από σήμερα το Κολυμβητήριο της Αλεξανδρούπολης, ως αναγνώριση της προσφοράς του μεγάλου αυτού Εβρίτη αθλητή στον αθλητισμό αλλά και την προβολή της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο.

Στην τελετή της ονοματοδοσίας το παρών έδωσαν ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, εκπρόσωποι της Εκκλησίας και του Στρατού, τοπικοί θεσμικοί και φορείς, αθλητικοί σύλλογοι και πλήθος κολυμβητών μικρών και μεγάλων που ήθελαν να δουν από κοντά τον «δικό τους» Δημοσθένη και να τον συγχαρούν για τις τεράστιες επιτυχίες του.

Ο Δημοσθένης Μιχαλέντζάκης, συγκινημένος βλέποντας το όνομα του να κοσμεί το Δημοτικό Κολυμβητήριο, ευχαρίστησε τον προπονητή του, τη Δημοτική Αρχή αλλά και όλο τον κόσμο για την αμέριστη συμπαράσταση στην προσπάθεια του. «Ειλικρινά σας ευχαριστώ,  όλους όσους είστε σήμερα εδώ γιατί η ημέρα αυτή για μένα είναι ξεχωριστή και μία μεγάλη τιμή την οποία δύσκολα θα την ζήσει κάποιος αθλητής εν ζωή. Τέτοιου είδους κινήσεις, με γεμίζουν με δύναμη αλλά και ευθύνη να μπορώ να αγωνίζομαι με το ίδιο αλλά και μεγαλύτερο πάθος για τον τόπο μου, την οικογένεια μου, και όλους εσάς που είστε σήμερα εδώ.» δήλωσε ο σπουδαίος αθλητής.

Λίγα λεπτά πριν, με τελετή αγιασμού, πραγματοποιήθηκε και επίσημα η έναρξη της νέας κολυμβητικής χρονιάς, με τους κολυμβητές, ιδιαίτερα τους μικρότερους, να ανυπομονούν, να πέσουν στην πισίνα, ακολουθώντας το παράδειγμα του «Χρυσού» Δημοσθένη.

[Πηγή δημοσίευσης: https://www.evros24.gr, από Νίκος, 23/9/2018]