Θ. Βουγιουκλή και Α. Λάππα θα τιμήσει ο Δήμος Ξάνθης στις 4 Οκτωβρίου

Δύο Καθηγητές από την Ξάνθη με λαμπρή επιστημονική και ακαδημαϊκή διαδρομή θα βραβεύσει με την τιμητική διάκριση της απονομής μεταλλίου, ο Δήμος Ξάνθης στη φετινή επέτειο της απελευθέρωσης, στις 4 Οκτωβρίου του 2018.

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα στη συνεδρίαση της Δευτέρας να βραβευτούν στην καθιερωμένη διαδικασία,  o Oμότιμος Καθηγητής Μαθηματικών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Θωμάς Βουγιουκλής και Καθηγητής Αστροφυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης Αλέξανδρος Λάππας.

Ο Θωμάς Βουγιουκλής, ομότιμος Καθηγητής στη Σχολή Επιστημών Υγείας, της οποίας έχει διατελέσει και κοσμήτορας έχει εργαστεί ερευντικά στην άλγεβρα των υπερδομών και έχει θεμελιώσει ένα κλάδο που πήρε το όνομά του τις Ην-δομές.  Έχει πλήθος ερευνητικών εργασιών σε διεθνή περιοδικά, συμμετείχε και διοργάνωσε πλήθος συνεδρίων στην Ελλάδα και προπαντός στο εξωτερικό, επισκέπτης καθηγητής στο ΜΙΤ, USA, στο Udine, Ιταλία και στο Bangor της Ουαλίας.

Ο Αλέξανδρος Λάππας είναι φυσικός, Διευθυντής ερευνών στο Ινστιτούτο Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ (ΙΗΔΛ) του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) στην Κρήτη με πολύ μεγάλη διεθνή επιστημονική αναγνώριση και διακρίσεις ενώ η ερευνητική του ομάδα συνεργάζεται με διάφορους φορείς σε όλο τον κόσμο στον τομέα της ενώ ο Καθηγητής συντονίζει διάφορα διεπιστημονικά, διευρωπαϊκά και άλλα δίκτυα έρευνας.

Αριστερά ο κος Βουγιουκλής, δεξιά ο κος Λάππας

{Πηγή δημοσίευσης: https://xanthi2.gr/, 24/9/2018}