Αλεξανδρούπολη: Επίσκεψη Αμερικανών αξιωματούχων στον Οργανισμό Λιμένα και στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης

«Η Αλεξανδρούπολη αποτελεί έναν κρίσιμο κρίκο στην ευρωπαϊκή ενεργειακή ασφάλεια, τη σταθερότητα στην περιοχή και την οικονομική ανάπτυξη»

Τη Θράκη και ειδικότερα την Αλεξανδρούπολη επισκέφθηκαν σήμερα η Επιτετραμμένη στην Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα, Maria dG Olson και ο διευθυντής του γραφείου Νοτιο-Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, Josh Huck.

Ενίσχυση των δεσμών

Οι δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι συναντήθηκαν με εκπροσώπους των τοπικών Αρχών ήτοι το δήμαρχο Γιάννη Ζαμπούκη, τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς και τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως, Τραϊανουπόλεως και Σαμοθράκης κ. Άνθιμο για τους οποίους δήλωσαν ότι η συνεργασία και η υποστήριξή τους είναι συνυφασμένη με την ενίσχυση των δεσμών Ελλάδας και ΗΠΑ στην περιοχή.

Επίσης επισκέφθηκαν και τον Οργανισμό Λιμένα Αλεξανδρούπολης προκειμένου να ενημερωθούν κατά τη συνάντησή τους με τον πρόεδρο του Οργανισμού, Κώστα Χατζημιχαήλ, για τη δυναμική της περιοχής στον τομέα της ενέργειας και τις καίριες εξελίξεις.

Κρίσιμος κρίκος

«Η Αλεξανδρούπολη αποτελεί έναν κρίσιμο κρίκο στην ευρωπαϊκή ενεργειακή ασφάλεια, τη σταθερότητα στην περιοχή και την οικονομική ανάπτυξη», σημειώνεται σε σχετική με την επίσκεψή τους ανακοίνωση στην οποία γίνεται αναφορά και στην εκπεφρασμένη θέση του Αμερικανού Πρέσβη, Γιώργου Τσούνη ότι η Αλεξανδρούπολη αποτελεί βασική δίοδο προς τα Δυτικά Βαλκάνια και τη Μαύρη Θάλασσα, ενώ το λιμάνι διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο ως προς την ασφάλεια του ΝΑΤΟ στο Νότο, συμβάλλοντας στο να ηγηθεί η Ελλάδα στην ενεργειακή διαφοροποίηση της περιοχής, όπως μέσω της πλωτής μονάδας αποθήκευσης και επαναεριοποίησης φυσικού αερίου (FSRU).

Η επίσκεψη των Αμερικανών αξιωματούχων στην πρωτεύουσα του Έβρου «μία μικρή πόλη με μεγάλη ψυχή, με μακρά, μοναδική και ένδοξη ιστορία και πολιτισμό» ολοκληρώθηκε στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης όπου ενημερώθηκαν για τις παραδόσεις της περιοχής την οποία όπως ανέφεραν επιθυμούν να γνωρίσουν καλύτερα.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.in.gr/, 31/1/2023}