Εκτός της ενίσχυσης market pass πυρόπληκτοι της Ροδόπης

Αυτό συνέβη γιατί εκ παραδρομής στις σχετικές αιτήσεις αναγράφηκε λάθος ταχυδρομικός κώδικας που εντωμεταξύ είχε αλλάξει

Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ -Κίνημα Αλλαγής, Ιλχάν Αχμέτ, προς τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη σχετικά με ένα μείζον κοινωνικό ζήτημα που απασχολεί πολλούς κατοίκους της Π.Ε. Ροδόπης. 

Πιο συγκεκριμένα στο κείμενο της ερώτησης του ο βουλευτής επισημαίνει πως οι πυρόπληκτοι φορολογούμενοι δικαιούχοι του market pass της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης – Δημοτικής Ενότητας Φιλλύρας του Δήμου Αρριανών, της Δημοτικής Ενότητας Σώστη του Δήμου Ιάσμου και της Δημοτικής Κοινότητας Γρατινής, Στυλαρίου και Σιδηράδων της Δημοτικής Ενότητας Κομοτηνής του Δήμου Κομοτηνής, καθώς και της Δημοτικής Κοινότητας Μαρώνειας της Δημοτικής Ενότητας Μαρώνειας αλλά και της Δημοτικής Ενότητας Σαπών του Δήμου Μαρώνειας -Σαπών, δεν κατάφεραν να λάβουν το market pass που δικαιούνται. Αυτό συνέβη γιατί εκ παραδρομής στις σχετικές αιτήσεις αναγράφηκε λάθος ταχυδρομικός κώδικας που εντωμεταξύ είχε αλλάξει. Για παράδειγμα «69100» αντί του ορθού «69150». 

Για τους παραπάνω λόγους ο βουλευτής ερωτά τον υπουργό Οικονομίας & Οικονομικών:

1) Εάν προτίθεται να φέρει μια νομοθετική ρύθμιση ώστε οι πυρόπληκτοι συμπολίτες μας, οι οποίοι λόγω του λάθους στην συμπλήρωση του Ε1, να μπορέσουν να λάβουν την οικονομική αυτή ενίσχυση που δικαιούνται.

2) Εάν γίνει η νομοθετική αυτή ρύθμιση ποιό θα είναι το χρονικό περιθώριο αυτό μέσα στο οποίο θα λάβουν την οικονομική ενίσχυση του market pass.

πηγή: https://xronos.gr/ 12/2/2024