“Η Κατάσταση δεν πάει άλλο!” αναφέρει η Ένωση Γονέων Μαθητών Αλεξανδρούπολης – Καλούν σε διαμαρτυρία

Σύλλογοι και γονείς συνεχίζουν δυναμικά τις διαμαρτυρίες για τα κλειστά σχολεία, εφόσον η κυβέρνηση εδώ και εβδομάδες δεν δείχνει να αναφέρεται σε κάποιο σίγουρο επερχόμενο άνοιγμα τους!
Αυτή τη φορά η Ένωση Γονέων Μαθητών του δήμου Αλεξανδρούπολης καλεί συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων και όλους τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και τους μεγαλύτερους μαθητές σε διαμαρτυρία την Παρασκευή 2 Απριλίου στις 12:00 μ.μ. μπροστά στο Δημαρχείο.
Στην παρακάτω ανακοίνωση τους για ακόμη μια φορά απαιτούν τα αυτονόητα:
“Η δυσαρέσκεια και η κούραση μαθητών και γονιών πλέον περισσεύουν. Είναι προφανής παρά τις δηλώσεις των αρμοδίων- η απροθυμία της κυβέρνησης να δώσει ένα τέλος στο καθεστώς της ελλιπούς εξ-αποστάσεως «εκπαίδευσης» και να οργανώσει την επιστροφή στη διά ζώσης με τον ενδεδειγμένο τρόπο.
Για το τελευταίο κλείσιμο όλων των σχολικών μονάδων, ως λόγος εμφανίστηκε η αύξηση των κρουσμάτων. Ωστόσο το μέτρο επιβλήθηκε και σε περιοχές που η συνθήκη αυτή δεν ίσχυε. Με απορία αρχικά και με θυμό μετέπειτα γονείς και μαθητές δέχτηκαν την απόφαση για την επιστροφή στον εγκλεισμό και τη διαδικασία του διαδικτυακού μαθήματος.
Θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός ότι η κυβέρνηση έκλεισε τα σχολεία για τρίτη φορά μέσα σε ένα χρόνο, ενώ είχε τόσο χρόνο στη διάθεσή της, από πέρυσι τον Μάρτιο, ώστε να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για ασφαλές άνοιγμα.
Δεν μπορεί να έχουν θέματα «εμμονής» οι Σύλλογοι, οι Ενώσεις και οι Ομοσπονδίες Γονέων που όλον αυτό τον χρόνο διαμαρτύρονται και διεκδικούν Αγωγή και Εκπαίδευση των παιδιών στον ζωτικό τους χώρο, ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, με διασφαλισμένους τους απαραίτητους όρους και προϋποθέσεις για την υγεία και την προστασία της εκπαιδευτικής κοινότητας.
Για άλλη μία φορά απαιτούμε:
ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΒΑΘΜΙΔΩΝ. Η εκπαίδευση δεν είναι παζάρι για μεγάλους και μικρούς μαθητές.
Μείωση μαθητών ανά τάξη και προσλήψεις εκπαιδευτικών που θα καλύπτουν τις ανάγκες. Δεν πρόκειται για πολυτέλεια, είναι αναγκαία συνθήκη.
Επαρκές μόνιμο προσωπικό καθαρισμού για όλη τη διάρκεια λειτουργίας των σχολείων. Σχολεία καθαρά και ασφαλή.
Μαζικά και επαναλαμβανόμενα test σε εκπαιδευτικούς και μαθητές
Μεταφορά με συνθήκες υγειονομικής ασφάλειας των μαθητών. Περισσότερα δρομολόγια για αποφυγή του συνωστισμού των παιδιών μέσα στα λεωφορεία.
Σχολίατρους υπεύθυνους για την αντιμετώπιση υγειονομικά ύποπτων περιστατικών.
Καλούμε τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων και όλους τους γονείς (κρατώντας από το χέρι τα παιδιά τους), τους εκπαιδευτικούς, τους μεγαλύτερους μαθητές σε διαμαρτυρία την Παρασκευή 2/4 στις 12:00 μ.μ. μπροστά στο Δημαρχείο.
Απαιτούμε το ασφαλές άνοιγμα όλων των σχολείων με τους απαραίτητους υγειονομικούς και παιδαγωγικούς όρους”.

{Πηγή δημοσίευσης: http://www.e-evros.gr/, 29/3/2021}