Αν. Μακεδονία και Θράκη: Αναζητούνται αυθαίρετα στις παραλίες

Αποδέκτες του εγγράφου είναι Δήμοι που διαθέτουν παραλιακό μέτωπο και Υπηρεσίες Δόμησης (Πολεοδομίες), καλούνται να δώσουν στοιχεία για αυθαίρετα

Σε όλη την επικράτεια επεκτείνεται, μετά την φονική πυρκαγιά, η προσπάθεια εντοπισμού των αυθαιρέτων, όπως καταδεικνύει το έγγραφο που απέστειλε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας και Θράκης, προς Δήμους και Υπηρεσίες Δόμησης (Πολεοδομίες) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Δήμοι που διαθέτουν παραλιακό μέτωπο είναι οι αποδέκτες του σχετικού εγγράφου και καλούνται να δώσουν στοιχεία για αυθαίρετα.

Αυθαίρετα με περίφραξη που έχουν ανεγερθεί σε απόσταση 500 μέτρων από την παραλία, που έχουν χτιστεί σε αναδασωτέες και πυρόπληκτες περιοχές, σε εθνικούς δρυμούς αλλά και μέσα σε χαρτογραφημένα ρέματα έχουν μπει στο …στόχαστρο της κυβέρνησης σε μια πρώτη προσπάθεια να καταλαγιάσει η οργή που προκλήθηκε από τις καταστροφικές πυρκαγιές που άφησαν πίσω τους δεκάδες νεκρούς, εκατοντάδες τραυματίες και ανυπολόγιστες ζημιές.

Κινητικότητα στο Δήμο Αλεξανδρούπολης

Πάντως η τραγική εξέλιξη της πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική, πυροδότησε κινητικότητα σε όλη την Ελλάδα και στην περιοχή μας. Στην γειτονική Αλεξανδρούπολη οδήγησε τους τοπικούς αρμόδιους παράγοντες σε ευρεία σύσκεψη στο Δημαρχείο της Αλεξανδρούπολης, προς εξέταση της υφιστάμενης κατάστασης στην περιοχή των Δικέλλων – Μάκρης. Γι’ αυτό οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων Ανάσα Π. Μιχαηλίδης και “αλλάΖΟΥΜΕ τώρα” Ν. Τζανίδης, κατέθεσαν πρόταση για να μπουν στο “μικροσκόπιο” καταπατήσεις σε ρέματα και γραμμή αιγιαλού στον Δήμο Αλεξανδρούπολης.

“Στο δημοτικό συμβούλιο έγινε εκτενής αναζήτηση οδών διαφυγής του πληθυσμού, που το καλοκαίρι στην συγκεκριμένη περιοχή Μάκρης-Δικέλλων, αποκτά μέγεθος παραθεριστών από ολόκληρο τον Έβρο και μετράτε σε δεκάδες χιλιάδες άτομα.

Από πλευράς της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η παραλιακή Ζώνη Μάκρης-Δικέλλων-Μεσημβρίας, χαρακτηρίζεται από τις πιο επικίνδυνες του Νομού.

Πέρα από όλα αυτά, αν πράγματι θέλουμε να φτάσουμε το «μαχαίρι ως το κόκκαλο», αν πράγματι θέλουμε να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας και να προστατεύσουμε τις ζωές και τις περιουσίες των πολιτών, τότε ΚΑΛΟΥΜΕ τον δήμαρχο της Αλεξανδρούπολης καθώς και κάθε άλλο αρμόδιο, να δώσει άμεσα εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες για ελέγχους, καταρχήν στην εκτός σχεδίου περιοχή των Δικέλλων”, αναφέρουν μεταξύ άλλων στο έγγραφό τους.

{Πηγή δημοσίευσης: http://www.xronos.gr/, της Δήμητρας Συμεωνίδου, 4/8/2018}