Συναγερμός στην Αλεξανδρούπολη – Άλλα 8 άτομα από τον γάμο βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊο

Γαμπρός, νύφη, κουμπάρα και ένα… μωρό 1,5 έτους στα θετικά δείγματα από τον γάμο. Συνολκκά 9 με την κοπέλα που βρέθηκε αρχικά – Μια καλόγρια από το Μοναστήρι της Αλεξανδρούπολης επίσης θετική, αλλά αυτή δεν ήταν στον γάμο

Το χειρότερο σενάριο επιβεβαιώθηκε στην Αλεξανδρούπολη, αφού άλλα 8 άτομα, εκτός της νεαρής κοπέλας που αρχικά βρέθηκε θετική, ανάμεσα τους γαμπρός, νύφη και κουμπάρα, βρέθηκαν επίσης θετικοί στον κορονοϊό, μετά την εξέταση που έγινε σήμερα, όταν συνολικά 20 άτομα πήγαν και έδωσαν δείγμα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Φυσικά σήμανε αμέσως συναγερμός στις αρμόδιες υπηρεσίες , αφού ανάμεσα στα 8 επιβεβαιωμένα πρώτα δείγματα με Covid-19, βρίσκεται και ένα… μωρό 1,5 χρόνου, το οποίο ήταν στον γάμο που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης Σωτήρος της Αλεξανδρούπολης. Από τα συνολικά 20 άτομα που έδωσαν δείγματα σήμερα το πρωί στο Π.Γ.Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, τα 8 βρέθηκαν θετικά στο πρώτο δείγμα, ενώ υπάρχει και 9η η κοπέλα που αρχικά βρέθηκε θετική και ήρθε στον γάμο από άλλο μέρος της Ελλάδας όπου σπουδάζει, αλλά κατάγεται από την Αλεξανδρούπολη και ήταν φίλη του νιόπαντρου ζευγαριού.

Αν και αρχικά υπήρχε αισιοδοξία επειδή δεν πήγε στο γαμήλιο γλέντι το οποίο πραγματοποιήθηκε σε ξενοδοχεία της πόλης και βρίσκεται στον δρόμο προς την Μάκρη, το γεγονός ότι βρέθηκαν θετικοί γαμπρός, νύφη και κουμπάρα, κάνει τα πράγματα δύσκολα. Επίσης προβληματίζει το γεγονός ότι πρόκειται για νεαρά στην πλειοψηφία τους άτομα και αυτό επιβεβαιώνει όσα λένε οι επιστήμονες, ότι ο κορονοϊός δεν κάνει… ηλικιακές διακρίσεις. Ακόμα και το μωρό 1,5 χρόνο προσβλήθηκε.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.evros-news.gr/, 3/8/2020}