Στην Περιφέρεια ΑΜΘ πρέπει να απευθυνθούν οι επτά σύλλογοι του Παλιού Νοσοκομείου

Στην Περιφέρεια ΑΜΘ πρέπει να απευθυνθούν πλέον οι επτά σύλλογοι που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στέγασης στο παλιό νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.

Κι αυτό διότι πλέον επίσημος ιδιοκτήτης του κτιριακού συγκροτήματος είναι η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κατόπιν σχετικής απόφασης που εξέδωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης . Σύμφωνα με την απόφαση, η Περιφέρεια ΑΜΘ αποκτά την χρήση του συγκροτήματος για τα επόμενα 25 χρόνια με δικαίωμα παράτασης δέκα ετών.

Σε δηλώσεις του, ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου σημείωσε ότι έληξε ένα σημαντικό ζήτημα που αντιμετώπιζε η Αλεξανδρούπολη, ωστόσο αποδέχεται το γεγονός ότι το κτιριακό αυτό συγκρότημα βρίσκεται σε πολύ κακη κατάσταση και χρειάζεται χρήμα αλλά και χρόνος ώστε να ξαναγίνει και πάλι χρηστικό (σ.σ. μελέτες που είχαν γίνει στο πρόσφατο παρελθόν δείχνουν ότι η επισκευή του κτιρίου απαιτεί 8,5 εκ ευρώ και η εκ νέου ανέγερση κτιρίου στο οικόπεδο 12,5 εκ ευρώ).

Στο γενικό πλάνο πάντως εξετάζεται η στέγαση η η μεταστέγαση υπηρεσιών της Περιφέρειας ΑΜΘ, αλλά και άλλων όπως για παράδειγμα η Αστυνομία, αλλά όλα αυτά θα ξεκαθαρίσουν συν τω χρόνω.

Τέλος αυτό που δεν ξεκαθάρισε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης είναι με ποιο κριτήριο επέλεξε ως αποδέκτη της παραχώρησης την Περιφέρεια ΑΜΘ και όχι τον Δήμο Αλεξανδρούπολης από τον οποίο είχε λάβει επίσης σχετικό αίτημα και μάλιστα περισσότερες από μία φορές.

{Πηγή δημοσίευσης: https://reportal.gr/, 12/12/2018}