Το 2ο TEDXDUTH είναι γεγονός! – Που θα πραγματοποιηθεί φέτος

Το δεύτερο TEDXDUTH συνεχίζει τον κύκλο παρουσιάσεων του, αυτή τη φορά με θέμα τις «Αντιθέσεις»!

Για τους λάτρεις της ετυμολογίας η λέξη «Αντίθεσις» (αντί+θέσις) / “Antithesis”  (anti + thesis) προέρχεται από την πρόθεση “αντί” που υποδηλώνει εναντίωση και τη λέξη “θέσις”, μία εκφρασμένη άποψη, μία αξιωματική αρχή ή μια οπτική της οποίας η αλήθεια βρίσκεται υπό εξέταση.

Η μαγεία βρίσκεται στις αντιθέσεις, γιατί μόνο αυτές μπορούν να είναι ταυτόχρονα αιτία σύγκρουσης και πηγή εξέλιξης. Ο κόσμος μας είναι ένα κράμα αντιθέσεων κι αυτές στοχεύει να φέρει στο φως ο δεύτερος κύκλος παρουσιάσεων του φετινού TEDXDUTH!

Το TEDXDUTH ξεκίνησε το 2019 από μια ομάδα φοιτητών από όλες τις σχολές  του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, υπό τη διεθνή αιγίδα του TEDX και στόχο έχει τη διάδοση ιδεών και εμπειριών που αξίζουν να ακουστούν για να δώσουν σε όλους, ένα παραπάνω κίνητρο, μια ώθηση να κατακτήσουνε το δικό τους όνειρο, ενώ ταυτόχρονα ενώνει όλες τις πόλεις της Θράκης σε ένα κοινό μονοπάτι αναζήτησης. Η πρώτη διοργάνωση έλαβε χώρο στην πόλη της Αλεξανδρούπολης, ενώ φέτος η σκυτάλη δίνεται στην πόλη της Ξάνθης.

Με ένα κλικ εδώ μπορείτε να δείτε  το πρώτο TEDx event του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης που έγινε στην Αλεξανδρούπολη.

Στόχος είναι η μεταλαμπάδευση του event σε όλες τις πόλεις της Θράκης, με την αντίστοιχη διαδοχή του κάθε χρόνο σε μία διαφορετική από την προηγούμενη που διεξήχθη, για να γίνουμε όλοι κοινωνοί αυτής της ξεχωριστής πρωτοβουλίας.

Φέτος, λοιπόν, η ομάδα συνεχίζει το όραμα και βάση είναι οι «Αντί-θέσεις»! Άνθρωποι από το χώρο του θεάματος, του αθλητισμού, άνθρωποι που υπηρετούν την επιστήμη και την κοινωνία με τον ιδιαίτερα μοναδικό τους τρόπο, έρχονται για να καταθέσουν το δικό τους ταξίδι ζωής, τη δική τους «μαρτυρία» μέσα από αντιθέσεις που βιώνουν καθημερινά.  Πέρα από το κομμάτι των ομιλιών, μοναδικά workshops και performances, μετατρέπουν αυτή την εμπειρία σε ένα ακόμη πιο ευχάριστο ταξίδι.

Παρουσιάστρια της φετινής  εκδήλωσης είναι η γνωστή ηθοποιός Ντόρα Μακρυγιάννη.

Με διαφορετικές οπτικές γωνίες και φωνές, αναφύονται νέες ιδέες, εμπνεόμαστε και ενημερωνόμαστε για τις δυνατότητες που βρίσκονται μπροστά μας αλλά κυρίως αντιλαμβανόμαστε τη σημασία της σύνδεσης, με τον εαυτό μας, με τους γύρω μας, με το κόσμο, με την ίδια τη ζωή, που μας εκπλήσσει κι εκείνη με τις δικές τις αντιθέσεις.

Στις 26 Ιουνίου το TEDXDUTH θα μεταδοθεί από την πόλη της Ξάνθης, μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας, στο link https://hopin.com/events/tedxduth-2021- antithesis.

Τα εισιτήρια είναι ήδη διαθέσιμα και μπορείτε να κάνετε εύκολα την εγγραφή σας, ενώ περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να βρείτε στους λογαριασμούς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως αναφέρονται παρακάτω.

Το TEDXDUTH, σας καλεί να παρακολουθήσετε αυτή την προσπάθεια και να γίνετε κομμάτι αυτού του ταξιδιού, για να συνεχίσουμε την ατέρμονη κυκλική δράση ή για να «σπάσουμε» μαζί τον φαύλο αυτό κύκλο και να ενσωματώσουμε όλες τις αντιθέσεις στην πραγματικότητά μας.

Το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής με ομιλητές:

  • Session 1: Δάφνη Καλογεροπούλου, Κωνσταντίνος Πουλής
  • Session 2: Ηρακλής Μοσκώφ, Κατερίνα Πεφτίτση
  • Session 3: Χρήστος Λάμπρης, Αύγουστος Πανταζίδης, Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος

Το αναλυτικό πρόγραμμα σχετικά με την εμφάνιση και τη σειρά των workshops & performances καθώς και περισσότερες πληροφορίες ,θα βρείτε στην ιστοσελίδα και στα social media μας. (Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn) @tedxduth

Σημειώνουμε ότι το TED είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση με σκοπό την διάδοση νέων και καινοτόμων ιδεών. Ξεκίνησε πριν από 30 περίπου χρόνια στην Καλιφόρνια και επεκτάθηκε μέχρι σήμερα σε ολόκληρο τον κόσμο ΤED = Technology -Entertainment – Design. Το TEDX είναι ένα πρόγραμμα τοπικών και ανεξάρτητα οργανωμένων εκδηλώσεων που έχει ως στόχο να φέρει κοντά ανθρώπους για να μοιραστούν μια TED-like εμπειρία.

{Πηγή δημοσίευσης: http://www.e-evros.gr/, 17/6/2021}