Περίπου 400 νέα μέλη εγγράφηκαν στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής

Η βιβλιοθήκη φιλοξενεί γύρω στους 30.000 τίτλους

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής εδώ και περίπου έναν χρόνο έχει περάσει σε μια νέα σελίδα. Από τις αρχές Σεπτεμβρίου ‘20 στεγάζεται στο κτίριο της ιστορικής Τσανακλείου στην «καρδιά» της πόλης. Η μετακόμισή της στο επιβλητικό κτίριο, από ό, τι φαίνεται μόνο καλό της έχει προκαλέσει, καθώς πλέον βρίσκεται σε έναν πολύ μεγαλύτερο χώρο και «μας βοήθησε να διευρύνουμε το κοινό μας» δήλωσε στον «Χ» η υπεύθυνη Αθανασία Καρανίκα. Όπως τόνισε από τον Ιανουάριο και μετά έχουν εγγραφεί περίπου 350-400 νέα μέλη.

Νέες υπηρεσίες

Η Βιβλιοθήκη έχει εγκαινιάσει νέες υπηρεσίες προσπαθώντας με την σειρά της να προσαρμοστεί στην εποχή του κορωνοϊού. Από την μεταφορά στην Τσανάκλειο και μετά «είχαμε μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο, όμως μας πρόλαβε το lockdown και δεν επιτρεπόταν να γίνεται καμία δραστηριότητα στην βιβλιοθήκη. Βρήκαμε τρόπους και μετά τα Χριστούγεννα εγκαινιάσαμε τις νέες μας υπηρεσίες που ήταν με ραντεβού και αργότερα ήρθε το Book Delivery και υποστηρίζουμε πολύ και τους οικισμούς μέσα από αυτήν την υπηρεσία».

Σημαντικός παράγοντας ώστε περισσότεροι πολίτες να γνωρίσουν την Βιβλιοθήκη στάθηκε και ο ηλεκτρονικός κατάλογος «και σιγά σιγά τον εμπλουτίζουμε». Επίσης, δόθηκε η δυνατότητα στον κόσμο να πραγματοποιεί εγγραφές ηλεκτρονικά και έτσι υπήρξε στόχευση «σε ένα νέο κοινό που είναι πιο εξοικειωμένο με τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες» πληροφόρησε κα Καρανίκα. 

Πολλά μέλη, 30.000 τίτλοι

Όσο αφορά τους αριθμούς της Δημοτικής Βιβλιοθήκης αυτή έχει γύρω στα 9.000-10.000 μέλη, όμως «δεν είναι όλα τα μέλη ενεργά. Ωστόσο εγγράφηκαν πάρα πολλά άτομα», δήλωσε η υπεύθυνη.

Μάλιστα μέσα σε διάστημα λίγων μηνών σύμφωνα με την ίδια «εγγράφηκαν περίπου 350-400 νέα μέλη» και συγκεκριμένα «από τον Γενάρη και μετά». Η κα Καρανίκα παρατηρεί ότι το κοινό έχει διευρυνθεί, καθώς πλέον πολλοί φοιτητές εγγράφονται ως νέα μέλη. Μπορεί κανείς να βρει γύρω στους 30.000 τίτλους βιβλίων στα ράφια που βρίσκονται εντός της Τσανακλείου με έμφαση στο «παιδικό βιβλίο». Η έμφαση που δίνεται στα μικρά παιδιά φαίνεται και από τις πρόσφατες δράσεις που διοργανώθηκαν στην αυλή της Τσανακλείου και θα συνεχιστούν όλο τον μήνα με υπόσχεση για πολλά παιχνίδια και πολύ γέλιο για τα παιδιά.

Τέλος, να τονιστεί ότι στην βιβλιοθήκη από την Δευτέρα 14/06 ισχύει νέο διευρυμένο ωράριο από την Δευτέρα έως Παρασκευή: 08:00 έως 20:00 και το Σάββατο: 09:00 έως 14:00.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.xronos.gr/, του Ανδρέα Αγελαρίδη, 17/6/2021}