Στην Ξάνθη τα γυρίσματα από το “Kόκκινο Ποτάμι”. Ζητούνται κομπάρσοι

Ηχηρά ονόματα στο πρωταγωνιστικό καστ, γυρίσματα σε Ελλάδα και εξωτερικό, στο φόντο ένας απαγορευμένος έρωτας και σε πρώτο πλάνο η τραγική ιστορία του ξεριζωμού των Ελλήνων της Μικράς Ασίας. Όλα όσα θέλετε να μάθετε για τη νέα, πολλά υποσχόμενη ελληνική σειρά που θα προβληθεί προσεχώς από το Open ενώ τα γυρίσματα πρόκειται να γίνουν και στην Ξάνθη.

Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Τάνια Τρύπη, Αργύρης Πανταζάρας, Κωνσταντίνος Καζάκος, Ιωάννης Παπαζήσης και, η μεγάλη έκπληξη, Σωτήρης Χατζάκης είναι οι πρωταγωνιστές της νέας σειράς, Το Κόκκινο Ποτάμι, που θα δούμε τη νέα σεζόν από τη συχνότητα του Open, με τη σκηνοθετική υπογραφή του ΜανούσουΜανουσάκη.

Το νεοσύστατο κανάλι βουτάει στα βαθιά με ένα πρότζεκτ υψηλών απαιτήσεων, μια δραματική σειρά βασισμένη σε ιστορικά γεγονότα, με δυνατή πλοκή και σημαντικά ονόματα στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Κατέληξαν πριν από λίγες μέρες σε συμφωνία με τον Μανούσο Μανουσάκη για τη μεταφορά στη μικρή οθόνη, από τον προσεχή Οκτώβριο και για τριάντα επεισόδια, ενός σεναρίου που θα αφορά στην τραγική ιστορία της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας και του Πόντου μέσα από έναν αναπάντεχο έρωτα.

«Λαός που δεν γνωρίζει την ιστορία του δεν έχει μέλλον. Κι εμείς δεν γνωρίζουμε αυτό το μεγάλο κεφάλαιο που σημάδεψε τη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας και του ελληνισμού. Οι περισσότεροι δεν γνωρίζουμε τα δεινά που υπέστη ο ποντιακός ελληνισμός. Ξεκινώντας μια έρευνα για αυτή την ιστορική περίοδο, βρέθηκε στα χέρια μου το βιβλίο του Χάρη Τσιρκινίδη, γνωριστήκαμε με τον συγγραφέα και αποφασίσαμε να συνεργαστούμε στην τηλεοπτική μεταφορά του βιβλίου του, που περιγράφει την τραγωδία του ελληνισμού της Ανατολής. Το Open μάς άνοιξε αμέσως την αγκαλιά του και έγινε σύμμαχος σε αυτή τη σπουδαία προσπάθεια» αναφέρει ο σκηνοθέτης για τη νέα του, φιλόδοξη σειρά

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Ποντίων αναφέρει:

Με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι από τις 09 μέχρι και τις 19 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθούν στην πόλη Ξάνθης κάποια από τα γυρίσματα της νέας σειράς του Μανούσου Μανουσάκη “Το Κόκκινο Ποτάμι” βασισμένο σε βιβλίο που έγραψε ο Χάρης Τσιρκινίδης με καταγωγή από την Λεκάνη Καβάλας. 

Όποια/ ος ενδιαφέρεται να συμμετέχει ως βοηθητικός ηθοποιός, μπορεί να στείλει το τηλέφωνο του και δύο φωτογραφίες (μια κοντινή και μια ολόσωμη) στο mail: kokkinoxanthi@gmail.com. Δεν απαιτείται εμπειρία.

Με τη δήλωση της συμμετοχής, ο βοηθός σκηνοθέτη, Νίκος Τσιάμης ,θα επικοινωνήσει μαζί σας για περισσότερες πληροφορίες.

Σύλλογος Ποντίων Ν. Ξάνθης

{Πηγή δημοσίευσης: https://xanthi2.gr, 2/7/2019}