Υποψήφιος για την Ολυμπιάδα Χημείας ο Ξανθιώτης Γ. Χαραλαμπίδης

Ιδιαίτερη τιμή για το 2ο Λύκειο αλλά και για την Ξάνθη είναι η διάκριση του μαθητή της Γ’ Λυκείου Γιώργου Χαραλαμπίδη στον Πανελλήνιο διαγωνισμό Χημείας που οδηγεί στην αντίστοιχη Ολυμπιάδα αφού πέρασε στην Τρίτη φάση όπου θα αναδειχθούν ανάμεσα σε οκτώ παιδιά τα τέσσερα καλύτερα που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στο Παρίσι.

Η Ένωση Ελλήνων Χημικών (ΕΕΧ) διοργανώνει κάθε χρόνο, υπό την αιγίδα του ΥΠΠΕΘ, τον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Χημείας  μέσω του οποίου επιλέγονται οι μαθητές που εκπροσωπούν την Ελλάδα στη Διεθνή Ολυμπιάδα Χημείας. Ο διαγωνισμός διεξήχθη τον Μάρτιο και οι οκτώ καλύτεροι μαθητές από όλη τη χώρα καλούνται τώρα στην Αθήνα προκειμένου να επιλεγούν οι τέσσερις που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στην Ολυμπιάδα. Ένας από αυτούς και ο Γιώργος Χαραλαμπίδης μαθητής του 2ου Λυκείου που κάνει περήφανους τους καθηγητές, τους γονείς αλλά και την Ξάνθη ολόκληρη.

Η 51η Διεθνή Ολυμπιάδα Χημείας θα διεξαχθεί από 21 – 29 Ιουλίου 2019 στη Γαλλία και τώρα η προσοχή του Γιώργου Χαραλαμπίδη είναι επικεντρωμένη στο επόμενο βήμα που  είναι ένα εισιτήριο για το Παρίσι. Όσο για τα σχέδιά του; Ευνόητα. Ο νεαρός μαθητής και αυριανός φοιτητής θα ακολουθήσει τον κλάδο της χημείας με κύριο βέβαια προσανατολισμό την έρευνα αναφέρει σε τηλεοπτική του δήλωση.

{Πηγή δημοσίευσης: https://xanthi2.gr/, 19/6/2019}