Θα ομορφύνει και φέτος το καλοκαίρι των ΑμεΑ στην Αλεξανδρούπολη – Τοποθετήθηκε το SeatracK

Όπως όλα δείχνουν θα ομορφύνει και φέτος το καλοκαίρι πολλών ΑμεΑ στην Αλεξανδρούπολη καθώς για τρίτη συνεχή χρονιά τοποθετήθηκε το σύστημα Seatrack στην Δημοτική πλάζ ΕΟΤ.

Να θυμήσουμε πως ο Δήμος Αλεξανδρούπολης είχε υποβάλλει αίτηση στην πρόσκληση που είχε ανοίξει το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστηκότητα και Επιχειρηματικότητα προκειμένου να τοποθετηθούν σε 4 παραλίες της Αλεξανδρούπολης Seatrac και όργανα τα οποία θα διευκολύνουν τους λουόμενους ΑμεΑ.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για σύστημα καθοδήγησης ατόμων με προβλήματα όρασης, κινητό διάδρομο πρόσβασης ΑμεΑ, αμφίβιο όχημα, κινητή τουαλέτα και αποδυτήρια ΑμεΑ, ειδικό κάδο απορριμμάτων, και ειδικές πληροφοριακές πινακίδες.

Οι παραλίες οι οποίες επρόκειτο να τοποθετηθούν μέχρι το καλοκαίρι του 2020 είναι η παραλία του ΕΟΤ, η παραλία της Χηλής, στο “Δελφίνι” και στην παραλία ανάμεσα Κυανή Ακτή με Αγία Παρασκευή.

Τα άτομα με αναπηρία, μπορούν και φέτος να επισκέπτονται τη Δημοτική παραλία, στο κάμπινγκ του ΕΟΤ χωρίς να πληρώνουν εισιτήριο, απλά με την επίδειξη της κάρτας αναπηρίας και να απολαμβάνουν το μπάνιο τους!

Τι ειναι το Seatrack

Το Seatrac, που είναι μια καινοτόμος εφεύρεση της Επιτροπής Ερευνών του Πανεπιστημίου Πατρών, επιτρέπει στα ΑμεΑ να εισέλθουν από την παραλία μέσα στη θάλασσα, χωρίς να χρειάζεται η βοήθεια συνοδών. Το σύστημα αποτελείται από μία ράμπα και ένα καροτσάκι, που λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια και εγκαθίσταται στην παραλία επιτρέποντας στα ΑμεΑ να εισέλθουν μόνα τους μέσα στη θάλασσα, με τη χρήση ενός χειριστηρίου, και μετά να επιστρέψουν στην παραλία.

Το σύστημα Seatrac απευθύνεται σε διαφορετικές περιπτώσεις χρηστών, όπως άτομα προχωρημένης ηλικίας, με σκλήρυνση κατά πλάκας, χρήστες με αναπηρία στα κάτω άκρα ή νευρομυϊκές δυστροφίες, παραπληγικούς-τετραπληγικούς, ασθενείς της νόσου του Πάρκινσον, άτομα με προσωρινούς τραυματισμούς ή έγκυες γυναίκες με προβλήματα ισορροπίας.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.xronos.gr/ 18/6/2019}