Ημερίδα για τον καρκίνο από τους γιατρούς της Ξάνθης

Ο Ιατρικός  Σύλλογος Ξάνθης  σε συνεργασία με την  Ένωση Ιατρών του Νοσοκομείου και των Κ.Υ Ξάνθης διοργανώνουν την Τετάρτη 9 Μαΐου 2018 στις 19.30 Ιατρική ημερίδα  με θέμα: ’’Καρκίνος. Απλουστεύοντας τα νεότερα δεδομένα.’’

Ο καρκίνος είναι μια δύσκολη και περίπλοκη ασθένεια, μπορεί να τύχει στον οποιονδήποτε και σε οποιαδήποτε ηλικία  και οι απλουστεύσεις που γίνονται στην ερμηνεία του συχνά δεν είναι ακριβείς ή μπορεί να μην ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Οι τρείς γιατροί ομιλητές της ημερίδας  έχουν μια χρόνια ενασχόληση με το θέμα και με τις έγκυρες και επιστημονικά τεκμηριωμένες τοποθετήσεις τους θα δώσουν την πραγματική εικόνα για το πώς αντιμετωπίζει σήμερα η ιατρική κοινότητα το συγκεκριμένο πρόβλημα .            Η ημερίδα έχει σκοπό να αναδείξει τις προόδους που έχουν επιτελεστεί στην πρόληψη , στην έγκαιρη διάγνωση και κυρίως στην θεραπεία του καρκίνου και αυτό σε μια προσπάθεια αποδαιμονοποίησης της νόσου ώστε να δοθεί προς τα έξω νότα αισιοδοξίας , ότι ο καρκίνος είναι μεν  μια σοβαρή πάθηση αλλά δεν είναι η ανίατη ασθένεια όπως εθεωρείτο παλαιότερα.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στον Πολιτιστικό Πολυχώρο του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης ,στην Καπναποθήκη «Π» στην οδό Καπνεργατών 9, στην Ξάνθη με είσοδο ελεύθερη.

 

{Πηγή δημοσίευσης: http://www.thraki.com.gr, 7/5/2018}