Θυρανοίξια του Ρωσικού ναϊδίου στην Αλεξανδρούπολη

Με κάθε επισημότητα και παρουσία πλήθους κόσμου και εκπροσώπων της Εκκλησίας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Σωμάτων Ασφαλείας, πραγματοποιήθηκαν στην Αλεξανδρούπολη, τα Θυρανοίξια, του Ρωσικού ναϊδίου το οποίο συναρμολογήθηκε στην πόλη  με ξυλεία που έστειλε από το Σοσνόβι Μπορ της Αγίας Πετρούπολης το πυρηνικό εργοστάσιο της περιοχής εκείνης.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως η αρχική πρόταση ήταν η ανέγερση ρωσικού ναού 1.200 τ.μ., όμως το μέγεθος κρίθηκε ασύμμετρο για την πόλη.

Έτσι ως απόρροια των από 15ετίας πολιτιστικών σχέσεων που είχαν αναπτυχθεί μετά την αδελφοποίηση της Αλεξανδρούπολης και  του Σοσνόβι Μπορ, οι δύο μεριές καταλήξανε στο ξύλινο ναΐδιο των 35 τ.μ. το οποίο συναρμολογήθηκε με την συνδρομή του Δήμου  σε οικόπεδο της Μητροπόλης

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε και Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπάκης, μπορεί να φαίνεται ως κάτι μικρό, αλλά πρόκειται για ένα δημιούργημα το οποίο αποδεικνύει ότι όταν οι λαοί θέλουν, και συνεργάζονται, προκύπτουν δημιουργήματα και μικρά θαύματα, προς όφελος όλων.

Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο

 

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.evros24.gr/, 7/5/2018}