«Χαμένο» το καλοκαίρι για την εστίαση στην Αλεξανδρούπολη

Μ’ ενάντιους ανέμους πάλεψαν φέτος το καλοκαίρι οι καταστηματάρχες καφέ – εστίασης της Αλεξανδρούπολης, αλλά όπως φαίνεται δεν κατάφεραν να «νικήσουν» τις καιρικές συνθήκες που έως τώρα τουλάχιστον δεν θύμιζαν καθόλου το λεγόμενο «ελληνικό καλοκαίρι».

Οι βροχές, οι ισχυροί άνεμοι και οι καταιγίδες δημιούργησαν ένα άκρως εχθρικό περιβάλλον για τον συγκεκριμένο επιχειρηματικό κλάδο, που είθισται το καλοκαίρι να «ρεφάρει» τις ζημίες του χειμώνα. Με άλλα λόγια, το καλοκαίρι όχι μόνο δεν ευνόησε τους καταστηματάρχες καφέ-εστίασης, αλλά για κάποιους μπορεί να είναι έως και καταστροφικό – ειδικά για αυτούς που αποφάσισαν φέτος να κάνουν επενδύσεις για πρώτη φορά σε beach bars. Για αυτούς συγκεκριμένα θεωρείται δεδομένο ότι όχι μόνο έχουν χάσει τα αρχικά χρήματα της επένδυσης, αλλά ενδεχομένως το «άνοιγμα» τους να είναι ακόμη μεγαλύτερο.

Με πρόχειρους υπολογισμούς, ο πρόεδρος του “Σωματείου Καφέ – Εστίασης” Γιώργος Αλαβάντας, αναφέρει ότι η ζημία ενός ιδιοκτήτη Beach bar μπορεί να φτάσει έως και τις 100.000 ευρώ φέτος το καλοκαίρι, το οποίο χαρακτηρίζει στο σύνολο του «χαμένο».

Η εκτίμηση του είναι ότι ο Αύγουστος δεν μπορεί πλέον «να σώσει την παρτίδα», ακόμη και αν επικρατήσουν ιδανικές καιρικές συνθήκες, αφού τα 2/3 της σεζόν έχουν πλέον φύγει.

Γ. Αλαβάντας: «Δεν γίνεται σωστή τουριστική προβολή»

Πέρα από τις καιρικές συνθήκες, που όντως δεν ήταν καλές, ο κος Αλαβάντας αποδίδει το Βατερλό των επιχειρηματιών και στο γεγονός ότι δεν γίνεται σωστή τουριστική προβολή και αξιοποίηση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής.

Βασικό του επιχείρημα, η κακή κατάσταση του τελωνείου των Κήπων, στο οποίο οι υπάλληλοι παλεύουν αβοήθητοι, αφού παρά την –κατά γενική ομολογία– αυξημένη φετινή κίνηση δεν έγινε ούτε μία μετακίνηση προσωπικού προς διευκόλυνση της κατάστασης σε μία από τις βασικές πύλες εισόδου στην Ελλάδα.

 

{Από την συντακτική ομάδα του https://www.visitthraki.gr/, 1/8/2018}