Το «Μαζί για το Παιδί» δίπλα στα παιδιά της Θράκης

Στηρίζει 5.864 παιδιά των νομών Έβρου και Ροδόπης 

Το «Μαζί για το Παιδί», βρέθηκε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στη Θράκη στηρίζοντας τα παιδιά και τους νέους των νομών Ροδόπης και Έβρου, μέσω της δράσης «Ίσες ευκαιρίες για τα παιδιά: Δράσεις για την Υγεία και την Παιδεία σε ακριτικές περιοχές της Ελλάδας». Σε συνεργασία με τη διεύθυνση εκπαίδευσης, τους τοπικούς φορείς και τους δήμους εστίασε στην κάλυψη αναγκών για την διασφάλιση της ισότιμης πρόσβασης σε ποιοτική εκπαίδευση και περίθαλψη, στηρίζοντας 5.864 παιδιά και νέους, καθώς και τις οικογένειές τους.

Δημιουργία Σύγχρονων Εκπαιδευτικών Χώρων

Το πρόγραμμα έδωσε τη δυνατότητα στους μαθητές να προσέγγισουν την γνώση με δημιουργικό τρόπο μέσω του εξοπλισμού 53 σχολικών αιθουσών με διαδραστικούς πίνακες. Επίσης, δημιουργήθηκε ένα εργαστήριο Ρομποτικής-Πληροφορικής και αναβαθμίστηκαν τέσσερα εργαστήρια με σύγχρονα μέσα εκπαίδευσης. Το πρόγραμμα συνέβαλε και στη δημιουργία Κέντρου Διερευνητικής Μάθησης & Αιθουσών Διαδραστικής Μάθησης, Παιχνιδιού & Φιλαναγνωσίας. Ενισχύθηκε, επίσης, η διερευνητική μάθηση των παιδιών στην επιστήμη της αστρονομίας με τη διαμόρφωση ειδικού χώρου που θα φιλοξενεί ένα σχολικό πλανητάριο. Τις αρχές της Φυσικής, της Χημείας και της Βιολογίας, θα μπορούν να μαθαίνουν πλέον οι μαθητές με διασκεδαστικό τρόπο μέσα από την προσφορά σύγχρονου εργαστηριακού εξοπλισμού σε τρία σχολεία για την πραγματοποίηση πειραμάτων φυσικών επιστημών. Με ασφάλεια οι μαθητές θα μπορούν, πλέον, να αθλούνται σε ένα ανακατεσκευασμένο σχολικό γήπεδο μπάσκετ.

Στον τομέα της Υγείας & της Ψυχικής Υγείας

Το «Μαζί για το Παιδί» δώρισε στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής «Σισμανόγλειο» φορητή συσκευή Ωτοακουστικών Εκπομπών – Ακουστικών Προκλητών Δυναμικών και ASSR μέσω της οποίας μπορεί να πραγματοποιηθεί ακοολογικός έλεγχος, με την συσκευή να καλύπτει τις ανάγκες του πήθυσμού από τον Εβρο έως την Ξάνθη. Στο Κέντρο Υγείας Σαπών, που εξυπηρετεί έναν πληθυσμό 30.000 κατοίκων των γύρω περιοχών, δωρήθηκαν παιδιατρικό οξύμετρο, παιδιατρικός ανιχνευτής φλεβών και παιδιατρικό πιεσόμετρο.

Διεξαγωγή δωρεάν ψυχο-εκπαιδευτικών σεμιναρίων για γονείς και εκπαιδευτικούς

Η επιστημονική ομάδα της Γραμμής 115 25 και του Συμβουλευτικού Κέντρου του «Μαζί για το Παιδί» υλοποίησε με επιτυχία τέσσερα ψυχοεκπαιδευτικά σεμινάρια σε γονείς στην Κομοτηνή με σκοπό την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωσή τους για θέματα που αντιμετωπίζουν στο οικογενειακό πλαίσιο και την ενδυνάμωση του γονικού τους ρόλου. Τα σεμινάρια είχαν ως θέμα: «Επικοινωνία στην οικογένεια» και «Διάβασμα και ρόλος/ εμπλοκή των γονέων».

{Πηγή δημοσίευσης: https://xronos.gr/, 9/2/2023}