Καλάθι του νοικοκυριού: Λίγο πριν την Καθαρή Δευτέρα το καλάθι της Σαρακοστής

Λίγο πριν την Καθαρή Δευτέρα θέλουν οι τελευταίες πληροφορίες την έναρξη για το «καλάθι του νοικοκυριού» που θα αφορά τη Σαρακοστή στο πρότυπο αυτού που εφαρμόστηκε την περίοδο των Χριστουγέννων.

Ως πιθανότερη ημερομηνία για την έναρξη του «καλαθιού της Σαρακοστής» εξετάζεται η 22α Φεβρουαρίου, πέντε ημέρες, δηλαδή, πριν την Καθαρή Δευτέρα.

Το συγκεκριμένο καλάθι θα παραμένει σε ισχύ μέχρι το Μεγάλο Σάββατο. Στο πλαίσιο αυτό, μάλιστα, θα ξεκινήσει με σαρακοστιανά και θα εμπλουτιστεί με κρέατα όσο θα πλησιάζουμε προς την Μεγάλη Εβδομάδα.

Για να εφαρμοστεί το εν λόγω νέο «καλάθι του νοικοκυριού» θα πρέπει να προηγηθεί η επέκταση του αρχικού μέτρου το οποίο λήγει στα τέλη Μαρτίου, πρόθεση την οποία έχει διακηρύξει ήδη ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης εκτίμησε σε συνέντευξη τύπου ότι το «καλάθι του νοικοκυριού» θα παραταθεί τουλάχιστον κατά τρεις με τέσσερις μήνες (σ.σ. λήγει στο τέλος Μαρτίου) καθώς διατηρείται σε υψηλά επίπεδα ο πληθωρισμός. Κάτι για το οποίο ο ίδιος εκτίμησε ότι θα αποφασίσει και η Επιτροπή Ανταγωνισμού αν και παραδέχθηκε πως εφόσον μονιμοποιηθεί το μέτρο θα αλλάξει την αγορά.

Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα ζήτησε απ’ την ελληνική Βιομηχανία να κάνει ακόμα μεγαλύτερες εκπτώσεις προκειμένου να μπουν επώνυμα προϊόντα στο «καλάθι».

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.thraki.com.gr/, 30/1/2023}