Τ. Θεοδωρικάκος από Έβρο: Οφείλουμε στήριξη και αλληλεγγύη τους στους ακρίτες μας

Τον συνόδευσε ο περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος

Στα ελληνοτουρκικά σύνορα του Έβρου βρέθηκε χθες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος μαζί με τους 27 πρέσβεις των χωρών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συνδεδεμένων με τη Συνθήκη ΣΕΝΓΚΕΝ, της Βρετανίας και της Ελβετίας. Πρόκειται για μία ευρωπαϊκή πρωτοβουλία που προκάλεσε ο ίδιος ο υπουργός, προκειμένου η Ελλάδα να λάβει μεγαλύτερη στήριξη για το μεταναστευτικό.

Αναλυτικά δήλωσε τα εξής: «Από την ακριτική Αλεξανδρούπολη και τον Έβρο, όπου χτυπάει δυνατά η καρδιά της Ελλάδας. Ενημερώνουμε τους πρέσβεις των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Σχέδιο “Ακρίτας” και για το επίπονο και σκληρό έργο της Ελληνικής Αστυνομίας να αντιμετωπίσει τις παράνομες μεταναστευτικές ροές. Φυλάμε τα σύνορά μας, σεβόμαστε το Διεθνές Δίκαιο και τις αξίες του Ευρωπαϊκού πολιτισμού. Η ασφάλεια της πατρίδας μας και των Ελλήνων, αλλά και η ασφάλεια όλης της Ευρώπης προϋποθέτει την αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων. Γι’ αυτό όλοι οφείλουμε στήριξη και αλληλεγγύη τους στους ακρίτες μας! Επεκτείνουμε τον φράχτη και καθιστούμε τα σύνορα της Ελλάδας και της Ευρώπης με την Τουρκία απροσπέλαστα».

Τον υπουργό συνόδευσε ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης Χρήστος Μέτιος που έστειλε το μήνυμα: «Τα κράτη της Ευρώπης επιδεικνύουν αλληλεγγύη, ενότητα και αποφασιστικότητα στη φύλαξη των ευρωπαϊκών συνόρων στον Έβρο για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και στις αρχές του ανθρωπισμού».

{Πηγή δημοσίευσης: https://xronos.gr/, 22/1/2023}