«Σεβασμό» ζητάει για το 2023 το Σωματείο ΑμεΑ Ροδόπης

Δωρεάν παραχώρησε την αίθουσα η Αστυνομική Διεύθυνση  

Τηρώντας τα έθιμα το Σωματείο ΑμεΑ Ροδόπης, έκοψε τη βασιλόπιτά του στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης. Ο πρόεδρος του σωματείου, Τρύφωνας Καρούντζος, μιλώντας στο ράδιο Χρόνος 87.5fm εξήγησε πως η επιλογή του αστυνομικού μεγάρου έγινε εξαιτίας της αγαστής συνεργασίας του σωματείου με την ελληνική αστυνομία, με την τελευταία να παραχωρεί την αίθουσα στο σωματείο δωρεάν.

Το πρώτο φλουρί της βασιλόπιτας των θεσμικών φορέων έτυχε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κκ Παντελεήμων, ο οποίος χάρισε το δώρο του, σχετικό με γραφική ύλη, στο σωματείο. Ενώ, το δεύτερο φλουρί έπεσε σε μέλος του.

«Ο σκοπός ήταν διπλός αφενός να φανεί πως η ελληνική αστυνομία και ιδιαίτερα η τροχαία είναι θεματοφύλακες σε καθημερινή βάση των νομίμων ραμπών», δήλωσε ο πρόεδρος. Χαρακτηριστικό παράδειγμα έδωσε για τις κλήσεις που χρειάστηκε να δώσει η τροχαία, μία μέρα μετά την βαφή και χωροθέτηση του parking των ΑμεΑ. 

«Αυτό που ζητάμε δεν είναι τίποτα παραπάνω από την εναρμόνιση των πολιτών με τους κανόνες και τους νόμους και τον σεβασμό για όσα έχουμε πετύχει με τους αγώνες μας», ανέφερε ο κος Καρούντζος.

«Στην πλειοψηφία δεν σεβόμαστε τους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα», δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου ΑμεΑ Ροδόπης. Μάλιστα, περιέγραψε πως σε κάποια υπόδειξη που μπορεί να κάνει κανείς προς κάποιον που παρανομεί, κινδυνεύει ακόμα και με βία. 

Νέες δράσεις εν όψει της νέας χρονιάς

Για τη μείωση και για την αποφυγή των παραπάνω περιστατικών, η ενημέρωση των ανθρώπων και η ευαισθητοποίησή τους για τα ΑμεΑ και την Τρίτη ηλικία είναι πρωταρχικοί στόχοι στου Σωματείου. Την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου, μάλιστα, έχει προγραμματιστεί ομιλία στο 1ο ΓΕΛ Κομοτηνής προς αυτή την κατεύθυνση.

{Πηγή δημοσίευσης: https://xronos.gr/, του Τρύφωνα Καρούντζου, 24/1/2023}