«Σύντομα» θα ανοίξει η Shelman στην ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής, υπόσχεται ο Νίκος Τσαλικίδης

Ο χρόνος μετράει αντίστροφα

Στην Αθήνα με τον υπουργό Επενδύσεων και Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη συναντήθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης. Το περασμένο διάστημα η κυβέρνηση -δια στόματος των κ.κ. Μητσοτάκης και Γεωργιάδη- είχε σπεύσει να υποσχεθεί την επαναλειτουργία του εργοστασίου της Shelman στη ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής, πλην όμως η επένδυση μέχρι στιγμής παραμένει ‘‘κολλημένη’’.

Στο περιθώριο του τετ-α-τετ των δύο αντρών, ο Νίκος Τσαλικίδης έθεσε «ειδικότερα ζητήματα ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων με επίκεντρο την ενίσχυση των Βιομηχανικών Περιοχών στη Ροδόπη, ανέδειξα την αναπτυξιακή σημασία επαναλειτουργίας της Shelman», όπως πληροφόρησε ο ίδιος, που έσπευσε να δεσμευτεί κι εκείνος από θέσης του για τη Shelman: «Σύντομα αναμένεται η επανεκκίνηση της σημαντικής παραγωγικής μονάδας».

Για τον κάθετο άξονα

Πάντως, βασικός πυλώνας της συζήτησης, ήταν ο κάθετος άξονας και το ISOBOX, με τον κο Τσαλικίδη να γνωστοποιεί τα εξής: «Κατά την συνάντησή μου με τον υπουργό Επενδύσεων και Ανάπτυξης  Άδωνι Γεωργιάδη συζητήσαμε ενόψει της λειτουργίας του μόνιμου σταθμού ελέγχων στη συνοριακή διέλευση της Νυμφαίας, για την αντιμετώπιση του παραεμπορίου και του λαθρεμπορίου. Ένα εγχείρημα που ξεκινήσαμε, πιστέψαμε και το οποίο στηρίχθηκε από την κυβέρνηση όσο κι από τον ίδιο προσωπικά. Ενημέρωσα τον υπουργό σχετικά με την πρόοδο της εγκατάστασης του σταθμού η οποία ολοκληρώνεται μέχρι το τέλος του μήνα και τον προσκάλεσα στα εγκαίνια της λειτουργίας του, που προσδιορίζονται για το ίδιο χρονικό διάστημα».

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.xronos.gr/, 18/10/2020}