Συνεργασία Ευγένιου Τριβιζά – Αλή Ογλού Γκιουντές

Το γεγονός μόνο απαρατήρητο δεν μπορεί να περάσει.

Ο ” ΚΑΚΟΣ ΔΡΑΚΟΣ ” το πρώτο δίγλωσσο παραμύθι στην ελληνική και ρομανί γλώσσα της Αλή Ογλού Γκιουντές συνεπήρε τον κατ εξοχήν συγγραφέα παιδικών παραμυθιών της πατρίδας μας.

Το περιβάλλον του Ευγένιου Τριβιζά, συγγραφέα διακοσίων βιβλίων μεταξύ πολλών άλλων δράσεων, επικοινώνησε με τη συμπολίτισσά μας και η συνεργασία τους σκιαγραφείται ως ακολούθως.

Το παραμύθι Ο ” ΚΑΚΟΣ ΔΡΑΚΟΣ ”  των εκδόσεων ΣΠΑΝΙΔΗ, συμπεριλαμβάνεται μεταξύ όσων άλλων προβάλλονται, μεταφράζονται, διαδίδονται από τον διάσημο συγγραφέα.

Η Γκιουντές Αλή Ογλού ανταποδοτικά ανέλαβε την υποχρέωση να μεταφράσει στη ρομανί γλώσσα δύο από τα παραμύθια του Ευγένιου Τριβιζά που κυκλοφορούν  στις προθήκες των βιβλιοπωλείων.

εικόνα.png

Ο Δήμαρχος της Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης στις 7/4/2022 υποδέχτηκε στο γραφείο του και συνεχάρη την μαθήτρια Γ΄ Λυκείου τότε.

Της υποσχέθηκε εκτύπωση και διανομή ικανού αριθμού αντιτύπων του έργου της, κάτι που δεν έγινε ποτέ.

Τώρα η νεαρή συγγραφέας έχει μία πρώτης τάξης ευκαιρία να γράψει ξεχωριστή ιστορία, να διακριθεί και να ξεκινήσει τη φοίτησή της στο τμήμα φιλολογίας του ΔΠΘ στην Κομοτηνή.

Η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου των Ρομά του Δροσερού ” ΕΛΠΊΔΑ ” Σαμπιχά Σουλεϊμάν θα πρέπει να σταθεί αρωγός στη νεαρή Αλή Ογλού Γκιουντές.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.xanthitimes.gr/, του Στέλιου Αρσενίου, 23/5/2023}