Συνέδριο της Ένωσης Θρακών: «Οι πρόσφυγες στην Αλεξανδρούπολη μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή»

Στο πλαίσιο των Ελευθερίων 2023, η Ένωση Θρακών με την υποστήριξη του Δήμου Αλεξανδρούπολης διοργανώνουν συνέδριο με θέμα: Οι πρόσφυγες στην Αλεξανδρούπολη μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή – Άφιξη, Εγκατάσταση, Ενσωμάτωση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο και την Κυριακή 27 και 28 Μαΐου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Έβρου.

Η Αλεξανδρούπολη είναι μία πόλη που ο μισός και πλέον πληθυσμός της προήλθε από πρόσφυγες που εγκαταστάθηκαν σε αυτήν, μετά τη Μικρασιατική καταστροφή.

Σήμερα, κλείνοντας πια έναν αιώνα από την άφιξη των πρώτων προσφύγων, περισσότερο από ποτέ, οφείλουμε να διατηρήσουμε τη μνήμη και το παρελθόν της πόλης και να αναδείξουμε με σεβασμό το πολιτιστικό της απόθεμα, που είναι όχι μόνο τα κτήρια αλλά και οι άνθρωποί της.

Με πρωτοβουλία της ΕΝΩΣΗΣ ΘΡΑΚΩΝ και την υποστήριξη του Δήμου Αλεξανδρούπολης, στο πλαίσιο των ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ 2023 διοργανώνουμε ένα συνέδριο, στο οποίο θα αναπτυχθούν, εκτός από επιστημονικές ανακοινώσεις και ομιλίες μελών από προσφυγικούς συλλόγους της πόλης, νέες καταγραφές, που θα προσθέτουν χρήσιμες πληροφορίες στην τοπική ιστορία και όχι μόνο.

Η παρουσία σας και η συμμετοχή σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

Η οργανωτική επιτροπή: Τζούλια Φανφάνη – Μαλακόζη, Πρόεδρος της Επιτροπής, Αντιπρόεδρος του Ιστορικού Μουσείου Αλεξανδρούπολης Αικατερίνη Κάλτσου, υποψ. Διδάκτωρ Δημογραφίας του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του ΔΠΘ Σταυρούλα Παπαχατζίδου, υποψ. Διδάκτωρ Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του ΔΠΘ Θεοφάνης Ισαακίδης, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Καππαδοκικών Σωματείων Γιώργος Τσιαμήτας, οικονομολόγος, Γεν. Γραμματέας της Ένωσης Θρακών

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.e-evros.gr/, 23/5/2023}