Σε Ζαχαράκη, Βορίδη, Πέτσα και Γεραπετρίτη, ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρ. Μέτιος

Με πολυθεματική «ατζέντα» οι συναντήσεις του στην Αθήνα

Διαδοχικές συναντήσεις στην Αθήνα, πραγματοποίησε τις προηγούμενες ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος.

Ο κ. Μέτιος συναντήθηκε με την Υφυπουργό Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, τον Υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, τον Αν. Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα καθώς και τον Υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, όπως ενημέρωσε με αντίστοιχες αναρτήσεις του, ο ίδιος.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΧΡ. ΜΕΤΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ Σ. ΖΑΧΑΡΑΚΗ, ΜΕ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Είχα συνάντηση με την Υφυπουργό Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη στο γραφείο της στην Αθήνα.

Την ενημέρωσα για τους 3 βασικούς άξονες της πολιτικής μας για την στήριξη του τουρισμού στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη:

  • την αποκατάσταση και ανάδειξη των μνημείων και των αρχαιολογικών μας χώρων για τη δημιουργία της Πολιτιστικής Διαδρομής της Αρχαίας Εγνατίας Οδού
  • την εκπόνηση ειδικών πολεοδομικών σχεδίων για την προσέλκυση τουριστικών επενδύσεων σε όλο το μήκος της παραλιακής μας ζώνης
  • το πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Περιφέρειάς μας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό για τα επόμενα χρόνια το οποίο κάνει χρήση όλων των σύγχρονων μέσων προβολής και δικτύωσης.

Παράλληλα συζητήσαμε για την ανάπτυξη ειδικών μορφών τουρισμού που θα εμπλουτίσουν το τουριστικό προϊόν της Περιφέρειάς μας και κάναμε έναν πρώτο προγραμματισμό για τα επόμενα βήματα που θα ακολουθήσουμε σε αυτόν τον τομέα.

Με τη Σοφία Ζαχαράκη έχουμε πάντα εξαιρετική συνεργασία.

ΣΤΟΝ Μ. ΒΟΡΙΔΗ, Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΑΜΘ ΓΙΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Συναντηθήκαμε με τον Υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη στο γραφείο του στην Αθήνα.

Τον ενημέρωσα για τα ζητήματα της Περιφέρειας μας και κυρίως για

  • την ανάγκη ενίσχυσης των υπηρεσιών μας με προσωπικό
  • την αποσαφήνιση των αρμοδιοτήτων για τον καθαρισμό των ρεμάτων και
  • την κατασκευή νέου μεθοριακού Σταθμού στους Κήπους.

Με τον κύριο Υπουργό είχαμε όπως πάντα μία εξαιρετική και αποτελεσματική συνεργασία.

Ο ΝΕΟΣ ΜΕΘΟΡΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΚΗΠΟΥΣ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ, ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤ. ΠΕΤΣΑ

Εκφράζω την ικανοποίησή μου για την απόφαση του Αν. Υπουργού Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα  να ανταποκριθεί στο αίτημά μας και να κινήσει τη διαδικασία ολοκλήρωσης της μελέτης για την κατασκευή Νέου Μεθοριακού Σταθμού στους Κήπους του Έβρου.

ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΜΘ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ Γ. ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗ

Συναντηθήκαμε με τον Υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου. Τον ενημέρωσα και συζητήσαμε για τα θέματα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Η συνεργασία με τον κ. Υπουργό είναι πάντα παραγωγική και η στήριξή του πολύτιμη.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.thraki.com.gr/, 18/7/2021}