Ξεκινούν εμβολιασμοί κατ΄οίκον στην Ξάνθη

Όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Ξάνθης, τη Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021 ξεκινά την καταγραφή των πολιτών που επιθυμούν να εμβολιαστούν, αλλά αδυνατούν να μεταβούν στα εμβολιαστικά κέντρα, λόγω ασθένειας, προκειμένου να συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα Εμβολιασμού κατ’ οίκον, με τη συνδρομή Κινητής Μονάδας του Κέντρου Υγείας Ξάνθης.

Το Πρόγραμμα υλοποιείται σε όλη τη χώρα, από το υπουργείο Υγείας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών. Οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 2541066304 από τις 7 το πρωί μέχρι τις 2:30 μετά το μεσημέρι και να δηλώνουν τα στοιχεία τους.

Για την πληρέστερη καταγραφή απαιτείται: Ονοματεπώνυμο, Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ), Διεύθυνση Κατοικίας και Ταχυδρομικός Κωδικός. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021.

Οι εμβολιασμοί κατ’ οίκον, θα πραγματοποιηθούν στον Δήμο Ξάνθης από τις 30 Ιουλίου έως τις 6 Αυγούστου 2021, με δυνατότητα παράτασης εάν αυτό κριθεί αναγκαίο ενώ οι συμμετέχοντες θα λάβουν το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, “Ο Δήμος Ξάνθης έχει μεριμνήσει, ώστε η Κινητή Μονάδα να είναι δίπλα στους αδύναμους συμπολίτες μας, υποστηρίζοντας την προσπάθεια για την αύξηση του αριθμού των εμβολιασμών, «χτίζοντας» το απαραίτητο τείχος ανοσίας, προφυλάσσοντας την τοπική μας κοινωνία”.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.thraki.com.gr/, 18/7/2021}