Στυλιανίδης προς Σασόλι: Τι πρωτοβουλίες θα λάβετε για τα κράτη που έχουν στρατιωτικές συναλλαγές με την Τουρκία;

Από την στιγμή που αυτή στρέφεται κατά των συνόρων της ΕΕ, όπως ανέφερε ο βουλευτής Ροδόπης

Επ’ ευκαιρία των 40 χρόνων από την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ επισκέφθηκε την Ελλάδα και μίλησε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ιταλός Ευρωβουλευτής Νταβίντ Σασόλι. Προς τιμήν του παρέθεσε γεύμα ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνος Τασούλας, τον οποίο συνόδευε ο βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης με την ιδιότητα του ως προέδρου της Ελληνοϊταλικής Επιτροπής Φιλίας και φυσικά της Επιτροπής Αναθεώρησης του Ελληνικού Συντάγματος.

Επίσης, παρακάθισαν στο γεύμα εργασίας ο πρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων βουλευτής Δημήτρης Καιρίδης και εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης.

Ο βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ σύμφωνα με σχετική του ανακοίνωση «έθεσε θέμα στον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, ρωτώντας τον με την υποστήριξη του Δ. Παπαδημούλη, τι πρωτοβουλίες προτίθεται να λάβει για την ενίσχυση της ενιαίας ευρωπαϊκής συνείδησης και της συνοχής, έναντι των κρατών μελών που θέτουν το δικό τους κρατικό-οικονομικό συμφέρον πάνω από το Ευρωπαϊκό Όραμα, με αναφορά σαφή στα κράτη – μέλη που η στρατιωτική τους βιομηχανία συναλλάσσεται με την Τουρκία πουλώντας πλοία, φρεγάτες, υποβρύχια και άλλα οπλικά συστήματα την στιγμή μάλιστα που αυτή στρέφεται κατά των συνόρων της ΕΕ και απειλεί άλλα Κράτη – Μέλη όπως η Ελλάδα και η Κύπρος».

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.xronos.gr/, 29/5/2021}