Έρχεται στον Έβρο ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μέσα στον Ιανουάριο – Ο λόγος της επίσκεψης

Την Αλεξανδρούπολη θα  επισκεφθεί μέσα στον Ιανουάριο ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr και στο Μέγαρο Μαξίμου ξεκίνησαν ήδη τις προπαρασκευαστικές ενέργειες.

Ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί η ημερομηνία της παρουσίας του κ.Μητσοτάκη στην περιοχή μας, αλλά αυτή αφορά το ξεκίνημα του εργοστασίου ηλεκτροπαραγωγής της DAMCO ENERGYτου ομίλου Κοπελούζου με την «Παραγωγή Ηλεκτρισμού Αλεξανδρούπολης Α.Ε.», η οποία δημιουργείται στην Βιομηχανική Περιοχή της Αλεξανδρούπολης στον Άβαντα.

Πρόκειται για μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από το φυσικό αέριο και μάλιστα βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι συζητήσεις μεταξύ της ΔΕΗ, του ομίλου Κοπελούζου και της ΔΕΠΑ για την κατασκευή αυτού του νέου σταθμού ηλεκτροπαραγωγής με καύσιμο το φυσικό αέριο στην Αλεξανδρούπολη.

Με δεδομένο επίσης ότι σιγά-σιγά με την έναρξη του 2023 η χώρα μπαίνει σε προεκλογικό κλίμα, ο Πρωθυπουργός αναμένεται να κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην αναβάθμιση που έκανε η Κυβέρνηση του στην Αλεξανδρούπολη, η οποία έχει καταστεί πλέον σημαντικό γεωπολιτικό, γεωστρατηγικό και ενεργειακό σημείο για όλη την Ευρώπη και όχι μόνο.

Να θυμίσουμε ότι η προηγούμενη επίσκεψης του στην Αλεξανδρούπολη αφορούσε την έναρξης των εργασιών για την κατασκευή του σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου LNG, ενώ με την ευκαιρία εγκαινίασε και την Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων της Αλεξανδρούπολης.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.evros-news.gr/, 21/12/2022}