Στην Ορεστιάδα το Δ.Σ της ICC Ελλάς

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Ελληνικής Επιτροπής του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου (ICC Ελλάς) αποφάσισε να συνεδριάσει, το Σάββατο 27/06/20, στη 1:00 μμ., στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου της ακριτικής Ορεστιάδας, δηλώνοντας εμπράκτως τη συμπαράστασή του στις ακριτικές μας επαρχίες.

Κατά την επίσκεψη στον νομό Έβρου ο πρόεδρος του Δ.Σ, Πέτρος Δούκας και τα μέλη του Δ.Σ. θα παραδώσουν ειδικό εξοπλισμό στις αστυνομικές δυνάμεις που επιχειρούν στα ελληνοτουρκικά σύνορα στη περιοχή των Καστανεών Έβρου.

Το International Chamber of Commerce (ICC) είναι ο παγκόσμιος επιχειρηματικός οργανισμός, ένα αντιπροσωπευτικό σώμα που εκφράζει με κύρος τις επιχειρήσεις από όλους τους τομείς δραστηριοτήτων, σε κάθε μέρος του κόσμου.

Βασική αποστολή του ICC είναι η προώθηση του ελεύθερου διεθνούς εμπορίου και των επενδύσεων. Βοηθάει τις επιχειρήσεις να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες της παγκοσμιοποίησης. Το ICC έχει την πεποίθηση ότι το εμπόριο είναι μια ισχυρή δύναμη για την ειρήνη και την ευημερία, από την ίδρυσή του, μετά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η μικρή ομάδα των εμπνευσμένων επιχειρηματιών που ίδρυσαν το ICC αποκαλέστηκαν «oι έμποροι της ειρήνης”.

Το ICC έχει τρεις κύριες δραστηριότητες: τη δημιουργία ρυθμιστικών κανόνων για τις περισσότερες επιχειρηματικές δραστηριότητες, την επίλυση διαφορών και την υπεράσπιση της πολιτικής του ελεύθερου και θεμιτoύ εμπορίου. Επειδή οι επιχειρήσεις και οι ενώσεις μέλη του δραστηριοποιούνται στην διεθνή επιχειρηματική κοινότητα, το ICC έχει πρωταρχικό στόχο να καταρτίζει κανόνες που διέπουν τη διεξαγωγή των διασυνοριακών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων. Παρά το γεγονός ότι οι κανόνες αυτοί είναι σε εθελοντική βάση, χρησιμοποιούνται καθημερινά σε χιλιάδες συναλλαγές και έχουν γίνει μέρος της δομής του διεθνούς εμπορίου (π.χ. Incoterms – CIF,FOB, EXW, κλπ)

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.e-evros.gr/, 23/6/2020}