Στην Αθήνα κατεβαίνει ο δήμαρχος της Ορεστιάδας για το ΚΥΤ Φυλακίου

Στην Αθήνα βρίσκεται ο δήμαρχος της Ορεστιάδας κ.Βασίλης Μαυρίδης για να ενημερωθεί για τα σχέδια της Κυβέρνησης που αφορούν το ΚΥΤ Φυλακίου στον Έβρο αλλά και για την αύξηση της χωρητικότητας του ΠΡΟΚΕΚΑ.

Να υπενθυμίσουμε πως η Επιτροπή Αγώνα του Δήμου Ορεστιάδας, ήταν να πραγματοποιήσει συγκέντρωση στη πλατεία της Ορεστιάδας την προηγούμενη Παρασκευή αλλά με την ανακοίνωση των νέων σχεδίων από την πλευρά της Κυβέρνησης, η Επιτροπή Αγώνα έκρινε σωστό να αναβάλλουν την συγκέντρωση διαμαρτυρίας μια εβδομάδα μετά για να δώσουνε λίγο χρόνο στους υπεύθυνους με σκοπό να ενημερώσουν τους τοπικούς φορείς με λεπτομέρειες επί του θέματος.

Όσον αφορά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, θα πραγματοποιηθεί κανονικά την Παρασκευή 12 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι στη Πλατεία της Ορεστιάδας για το ΚΥΤ Φυλακίου στον Έβρο. Την ίδια μέρα θα πραγματοποιήσει στάση εργασίας ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ορεστιάδας για δύο ώρες για να δείξει και αυτός με την σειρά ότι “στέκεται” στο πλευρό όλων των Εβριτών.

Στην συνάντηση του δημάρχου της Ορεστιάδας στην Αθήνα πιθανολογείται να είναι παρόντες οι Υπουργοί Μετανάστευσης και Ασύλου και Προστασίας του Πολίτη Ν. Μηταράκης και Μ. Χρυσοχοϊδης αλλά και στελέχη των υπουργείων Εσωτερικών και Εθνικής Άμυνας.

{Πηγή δημοσίευσης: http://www.e-evros.gr/, του Φ.Δ., 10/3/2021}