Στην Αλεξανδρούπολη ο Βούλγαρος υπουργός Οικονομικών Assen Vassilev

Στην Αλεξανδρούπολη βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης 1 Νοεμβρίου ο Βούλγαρος υπουργός Οικονομικών, Assen Vassilev, στο πλαίσιο προγραμματισμένης επίσκεψης. 

Ο κ. Vassilev αφού επισκέφθηκε αρχικά τον χώρο λειτουργίας και εγκατάστασης του FSRU Αλεξανδρούπολης, στη συνέχεια μετέβη στο δημαρχείο της πόλης, όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, Γιάννη Ζαμπούκη. 

Αργότερα, επισκέφθηκε το Επιμελητήριο Έβρου, όπου είχε συνάντηση με τον νέο Περιφερειάρχη ΑΜΘ και Πρόεδρο του Επιμελητηρίου, Χριστόδουλο Τοψίδη. 

Αφού τον συνεχάρη για την εκλογική του νίκη, ο Βούλγαρος υπουργός του παρουσίασε τις προγραμματικές του θέσεις για τις υποδομές, το οδικό δίκτυο και τη σύνδεση Βουλγαρίας με Ορμένιο και Αλεξανδρούπολη και φυσικά τον ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις στο σχέδιο του αγωγού πετρελαίου Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη.

Στη συζήτηση που ακολούθησε, οι δύο άνδρες μίλησαν για τα οφέλη που θα αποκομίσουν αμφότεροι από τη συνεργασία των δύο χωρών, ενώ επεκτάθηκαν και στο θέμα των επιχειρήσεων και του τουρισμού

Τέλος, να υπενθυμίσουμε, ότι σήμερα στην Αλεξανδρούπολη παρευρέθηκαν και ο υπουργός Ναυτιλίας, Χρήστος Στυλιανίδης και ο αντιπρόεδρος της Gastrade Κωστής Σιφναίος, οι οποίοι πραγματοποίησαν επίσης επίσκεψη στο FSRU Αλεξανδρούπολης.

πηγή: https://www.e-evros.gr/ 1/11/2023