Η Μαρία Γκράτσια Κιούρι, που «αγκάλιασε» το Σουφλιώτικο μετάξι για τον οίκο Dior

Η επίδειξη μόδας του οίκου Dior στην Αθήνα την Πέμπτη 17 Ιουνίου προκάλεσε πολύ θετικές εντυπώσεις εντός και εκτός Ελλάδος – αν και δεν έλειψαν και οι επικριτές της απόφασης του Υπουργείου Πολιτισμού να δώσει άδειες χρήσης αρχαιολογικών χώρων (όπως π.χ. η Ακρόπολη) για τις «ανάγκες» του οίκου.

Το μεγαλειώδες ντεφιλέ του οίκου στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο των Αθηνών είχε και άρωμα Θράκης – ή καλύτερα «υφή» Θράκης, αφού ορισμένα από τα ρούχα ήταν φτιαγμένα από Σουφλιώτικο μετάξι.

Μάλιστα, για να διαπιστώσει την ποιότητα του υφάσματος και ιδίοις όμμασι και ιδίοις χερσί ταξίδεψε μέχρι το Σουφλί η ίδια η διευθύντρια του οίκου Μαρία Γκράτσια Κιούρι.

Η Μαρία Γκράτσια Κιούρι έχει διαγράψει λαμπρή πορεία στο χώρο της μόδας και στο τιμόνι του Οίκου Dior βρίσκεται από το 2016. Αυτό που τη χαρακτηρίζει είναι η φεμινιστική διάθεση των ρούχων της και έχει τιμηθεί με πληθώρα διακρίσεων στο χώρο της μόδας.

Για τις ανάγκες του αθηναϊκού πρότζεκτ που είχε τον τίτλο «the Dior Cruise 2022» η Μαρία Γκράτσια Κιούρι, ταξίδεψε σε διάφορα σημεία της Ελλάδας για την προμήθεια πρώτων υλών. Κατά την επίσκεψη της στον Έβρο έκανε στάση και στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης και ήρθε σε επαφή με το πρότζεκτ Riza Και διαπίστωσε μεταξύ άλλων ότι «τα μεταξουργεία της Θράκης πάνω στο δρόμο του μεταξιού, φορείς όχι μόνο καλαισθησίας αλλά και επικοινωνίας, κράτησαν ως σήμερα με το ξετύλιγμα της πολύτιμης κλωστής συνυφασμένη την συνέχεια της ιστορίας των λαών της περιοχής και την αισθητική τους». 

Το ντεφιλέ παρακολούθησαν διά ζώσης επιλεγμένοι καλεσμένοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό και μεταδόθηκε ζωντανά μέσω Facebook. Στο Σουφλί οργανώθηκε προβολή σε γιγαντοοθόνη στο συγκρότημα Τζίβρε.

(Δημιουργία από σουφλιώτικο μετάξι που παρουσιάστηκε στην επίδειξη του Καλλιμάρμαρου)

{Πηγή δημοσίευσης: https://reportal.gr/, 20/6/2021}