Ραγδαίες εξελίξεις στη ΣΕΚΑΠ

Έκτακτο ΔΣ θα γίνει την Πέμπτη όπου θα συζητηθεί και η προετοιμασία για τη διαδικασία αναγκαστικής πτώχευσης της επιχείρησης

Το ενδεχόμενο ακόμη και αναγκαστικής πτώχευσης της ΣΕΚΑΠ θα εξετάσουν τα μέλη του ΔΣ της εταιρίας στην έκτακτη συνεδρίαση που ορίσθηκε για την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί με την συμμετοχή ειδικών από κορυφαίες ελληνικές εταιρείες, που εξειδικεύονται σε θέματα πτωχεύσεων.

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΣΕΚΑΠ, στην οποία τονίζεται πως τα μέλη του ΔΣ θα συζητήσουν τη διαμορφωθείσα κατάσταση μετά «την έκδοση της απορριπτικής απόφασης από το Εφετείο Κομοτηνής για το πρόστιμο ύψους 38 εκατ. ευρώ για παραβάσεις, οι οποίες έλαβαν χώρα το 2009, καθώς και της πρόσφατης απόφασης των τελωνειακών Αρχών της Ξάνθης, η οποία κατέστησε ανέφικτη την πώληση προϊόντων στην εσωτερική αγορά».

Να θυμίσουμε πως η κατάσταση έφτασε σε αυτό το σημείο γιατί μετά την επικύρωση από το Εφετείο Κομοτηνής του προστίμου 38,2 εκατομμυρίων το οποίο αφορά τελωνειακές παραβάσεις από το 2008, στις 22 Δεκεμβρίου το τελωνείο Ξάνθης είχε σταματήσει τη διανομή των προϊόντων της εταιρείας στην ελληνική αγορά.

Η εξέλιξη αναμένεται να επιτείνει την αβεβαιότητα των 170 εργαζόμενων της εταιρίας, που παρακολουθούν με αγωνία όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της εταιρείας:

«Στο πλαίσιο της ουσιαστικής παρεμπόδισης της λειτουργίας της εταιρείας, λόγω της έκδοσης απορριπτικής απόφασης από το Εφετείο Κομοτηνής για το πρόστιμο ύψους 38 εκατομμυρίων ευρώ για παραβάσεις, οι οποίες έλαβαν χώρα το 2009, καθώς και της πρόσφατης απόφασης των τελωνειακών Αρχών της Ξάνθης, η οποία κατέστησε ανέφικτη την πώληση προϊόντων στην εσωτερική αγορά, η ΣΕΚΑΠ ανακοινώνει τη σύγκληση έκτακτης συνεδρίασης του Διοικητικού της Συμβουλίου.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017, με την συμμετοχή ειδικών από κορυφαίες ελληνικές εταιρείες, που εξειδικεύονται σε θέματα πτωχεύσεων.

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΣΕΚΑΠ θα συζητήσουν τη διαμορφωθείσα κατάσταση και θα ξεκινήσουν την προετοιμασία για τη διαδικασία αναγκαστικής πτώχευσης της επιχείρησης».

 

{Πηγή δημοσίευσης: http://www.paratiritis-news.gr, 26/12/2017}