Πύθιο: Εκατό χρόνια το 2018 για το Ηρώο των Γάλλων του Α’ Π.Π.

Εκατό χρόνια (1918-2018) συμπληρώνονται του χρόνου, από την ανέγερση του μνημείου στον Σιδηροδρομικό Σταθμό του Πυθίου Διδυμοτείχου, στη μνήμη των Γάλλων στρατιωτών που έπεσαν στις μάχες του Πρώτου Παγκόσμιου Πολέμου στην Ανατολική Θράκη .

Ο συνταξιούχος εκπαιδευτικός Μόσχος Κούκος, στο ενδιαφέρον βιβλίο του υπό τον τίτλο «Στα βήματα του Ορφέα- οδοιπορικό της Θράκης – Μια απόπειρα γνωριμίας του Θρακικού χώρου», αναφέρεται στην ύπαρξη αυτού του τόσου σημαντικού μνημείου, που συνδέει το Πύθιο Διδυμοτείχου με τα συνταρακτικά γεγονότα της εποχής αλλά και τη Γαλλική Δημοκρατία, που θα έχει τους επίσης πολλούς δικούς της λόγους να τιμήσει μια επέτειο υψηλού ιστορικού συμβολισμού.

Πολύ ενδιαφέρον το δελτίο Τύπου από τον Δήμο Διδυμοτείχου που μας ενημερώνει για την ύπαρξη του σημαντικού αυτού μνημείου στο Πύθιο. Επειδή πάντως συμπληρώνονται του χρόνου 100 χρόνια από την δημιουργία του, καλό θα ήταν να μαθαίναμε αν προγραμματίζονται από τώρα κάποιες εκδηλώσεις για το συγκεκριμένο γεγονός, σε συνεργασία με την Γαλλική πρεσβεία στην Αθήνα. Γιατί είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για την περιοχή μας, να γίνει γνωστή και να αναδειχθεί μέσω της ιστορικής αυτής στιγμής και τουριστικά στην Γαλλία.

{Πηγή δημοσίευσης: http://www.evros-news.gr/ , 31/8/2017}