Τα 70 χρόνια της ΣΕΚΕ

Σε μια ιδιαίτερα οργανωμένη εκδήλωση με 1.000 καλεσμένους η ΣΕΚΕ γιόρτασε την Παρασκευή στο Κτήμα Πολιτεία τη συμπλήρωση 70 ετών από την ημέρα που ιδρύθηκε από τον  τα 70 χρόνια από την ίδρυση της από τον Αλέξανδρο Μπαλτατζή.

Κεντρικό ρόλο είχε ο Γενικός Διευθυντής της επιχείρησης, πρώην υπουργός, Αλέξανδρος Κοντός και ο Πρόεδρος της εταιρίας Πάνος Ταρενίδης ενώ ή έκπληξη για το κοινό ήταν η εμφάνιση του συνθέτη και τραγουδιστή Κωστή Μαραβέγια, αμέσως μετά την παρουσίαση της εταιρίες και τις ομιλίες.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Περιφερειάρχης, ο Αντιπεριφερειάρχης, οι Δήμαρχοι της Ξάνθης, εκπρόσωποι φορέων, οι εκπρόσωποι των τραπεζικών ομίλων που συνεργάζονται με τη ΣΕΚΕ, ο βουλευτής Σερρών Μ. Τσελέπης, ο πρώην υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης, πρώην βουλευτές και πρώην Δήμαρχοι, Αυτοδιοικητικοί και φορείς από τις περιοχές των Βαλκανίων, όπου δραστηριοποιείται η ΣΕΚΕ, εργαζόμενοι, στελέχη, εκπρόσωποι των μεγάλων πελατών της εταιρίας όπως η ΣΕΚΑΠ, δημοτικό και περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των καπνοπαραγωγών και του αγροτοσυνεταιριστικού χώρου από την περιοχή και την υπόλοιπη Ελλάδα.

Αναδρομή στο παρελθόν, ικανοποίηση για το παρόν, στόχοι για το μέλλον

Ο Αλέξανδρος Κοντός ανέφερε στις δηλώσεις του οτι “Η ΣΕΚΕ δημιουργήθηκε σε δύσκολους καιρούς για την πατρίδα, αναπτύχθηκε και προχώρησε και καταβάλει μεγάλη προσπάθεια έχοντας γίνει η μεγαλύτερη βιομηχανία καπνού στην Ελλάδα και δεύτερη στα Βαλκάνια με πολυθενικές στην ευρύτερη περιοχή. Ολα αυτά έγιναν με μεγάλη προσπάθεια” είπε και ευχαρίστησε το στελέχη της επιχείρησης, τους εργαζόμενους, τους καπνοπαραγωγούς, τους πελάτες και το Δ.Σ. της εταιρίας, που στηρίζει τις προσπάθειες.

Όπως ανέφερε, η εταιρία συνεχίζει την επέκτασή της σε νέες χώρες λέγοντας ότι σύντομα θα ανακοινωθεί η δημιουργία ενός ακόμη εργοστασίου, χωρίς να αποκαλύψει τη χώρα ενώ ευχαρίστησε όλους όσους συμμετείχαν ή συνέδραμαν την εκδήλωση .

Π. Ταρενίδης: Τζίρος 64 εκατ. ευρώ για τη ΣΕΚΕ

Ο Πάνος Ταρενίδης σημείωσε: “Η ΣΕΚΕ αναπτύσσεται και είναι σε πολύ καλή θέση σήμερα. Στόχος μας είναι να μεγαλώσει και να επεκταθούμε και σε νέα κράτη, όπως σήμερα έχουμε παρουσία στη Βουλγαρία, τη FYROM και την Αλβανία. Η προσπάθεια αυτή ξεκινά πάντα από την Ξάνθη με όλους τους συνεργάτες και πρωτεργάτη τον Αλέξανδρο Κοντό, τον 3ο Γενικό Διευθυντή στην ιστορία της ΣΕΚΕ” που σημείωσε ότι έχει ηγηθεί του εγχειρήματος της εξωστρέφειας. “Τα αποτέλεσματα ήταν θετικά και ο τζίρος έφτασε τα 64 εκατομμύρια ευρώ, κάτι που αντανακλά στην οικονομία της Ξάνθης, της περιοχής και της Ελληνικής Οικονομίας. ” είπε και ευχαρίστησε όλους όσους έχουν συμβάλει στην πορεία της επιχείρησης.

Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό του ο Μητροπολίτης Ξάνθης Παντελεήμων ενώ παρουσιάστηκε βίντεο με την ιστορία και την εικόνα της επιχείρησης, τις εγκαταστάσεις και τις σύγχρονες υποδομές που έχει αναπτύξει σε συνολικά 120 στρέμματα, σε 4 χώρες καθώς και την επισήμανση ότι από το 2010 μέχρι σήμερα έχει διπλασιαστεί ο τζίρος και οι ποσότητες των καπνών που απορροφά .

Δείτε εδώ βίντεο με την ομιλία του κου Κοντού.

{Πηγή δημοσίευσης: https://xanthi2.gr, 2/9/2017}