Εργαζόμενος στην καθαριότητα του δήμου Αλεξανδρούπολης: “Καταρρέουμε, δεν αντέχουμε άλλο”

Πολλά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στον χώρο της καθαριότητας του δήμου Αλεξανδρούπολης. Πολλά και ποικίλα, με βασικότερα την έλλειψη προσωπικού αλλά και το μισθολογικό καθώς σύμφωνα με εργαζόμενο στην καθαριότητα έχουν μείνει μόνο 8-9 εργαζόμενοι με αποτέλεσματα να δουλεύουν χωρίς ρεπό και με υπερωρίες τις οποίες έχουν να πληρωθούν εδώ και ένα χρόνο.

Είναι προβλήματα που ταλαιπωρούν τους εργαζόμενους οι οποίοι παλεύουν μέρα με τη μέρα με την αποκομιδή των απορριμμάτων των πολιτών. Παλεύουν καθημερινά σε ένα άνισο αγώνα αφού οι εργαζόμενοι μειώθηκαν ενώ τα σκουπίδια στην πόλη αυξάνονται και πληθύνονται.

“Νιώθουμε ότι καταρρέουμε, δεν αντέχουμε άλλο”

Για το θέμα της υποστελέχωσης στην καθαριότητα τοποθετήθηκε κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου ένας εργαζόμενος και συγκεκριμένα ένας συνοδός απορριμματοφόρου ο οποίος φανερά αγανακτισμένος δήλωσε “Δεν θέλω να βρεθεί κανένας άλλος στη θέση μου”.

“Έχουμε να καθίσουμε από πέρυσι έστω και 1 ημέρα, δεν αντέχουμε άλλο, το καταλαβαίνω ότι οι καιροί είναι δύσκολοι, τα οικονομικά πολύ δύσκολα αλλά ελάτε και στη δική μας θέση. Νιώθουμε ότι καταρρέουμε, δεν αντέχουμε άλλο. Η ξεκούραση του εργαζομένου είναι ο μισθός και η άδεια. Πότε θα ξεκουραστώ;…

Ο εργαζόμενος στη συνέχεια αναφέρθηκε και στα νέα απορριμματοφόρα τα οποία φέρουν τις φωτογραφίες των εργαζομένων στην καθαριότητα και για ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο ήταν σταθμευμένα έξω από το Δημαρχείο της πόλης.

“Ωραία όλα τα δέχομαι, πολιτισμός, οι φωτογραφίες μας μπήκανε στα απορριμματοφόρα, χάρηκα πάρα πολύ, είμαι ένας από τους ανθρώπους που δέχθηκα να μπει η φωτογραφία του στο φορτηγό. Με ξέρει όλη η πόλη δουλεύω πίσω από το απορριμματοφόρο 23 χρόνια τώρα που θα με δουν και στο φορτηγό δεν έγινε και κάτι. Και ούτε ντρέπομαι για την δουλειά που κάνω, ντρέπομαι για εδώ που φτάσαμε”.

Δείτε στο βίντεο εδώ όλα όσα ανέφερε ο εργαζόμενος του δήμου Αλεξανδρούπολης:

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.e-evros.gr/, του Σ.Κ., 20/7/2022}